Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Η ατάκα του Πάπα για την Συμφωνία των Πρεσπών που πέρασε στα ψιλά και το σχέδιο από το 2019

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο τύπος των Σκοπίων σε μια ατάκα του Πάπα Φραγκίσκου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έδωσαν την δέουσα σημασία.

Σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αθήνα απέτισε φόρο τιμής στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Σεβασμός στο δύσκολο δρόμο που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του κατά την τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κρατικής ηγεσίας, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι ‘5’ των Σκοπίων.

Το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, όπως και τα περισσότερα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, "δεν δέχονται" την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" για τη χώρα τους και την αποκαλούν ως "Μακεδονία".

Το ζήτημα όμως του Πάπα και του καθεστώτος των Σκοπιανών είναι βαθύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γειτονικό μας κρατίδιο είχε επισκεφθεί ο ποντίφικας το 2019 και μάλιστα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραφε τότε πως μετά την επίσκεψη του Πάπα στα Σκόπια και την αμερικανική “περατζάδα” στα Βαλκάνια ξανανοίγει το θέμα της αυτοκεφαλίας των σχισματικών των Σκοπίων...

Τότε σε άρθρο μας γράφαμε πως ο ποντίφικας έλεγε ότι "οι διαφορετικές θρησκευτικές ταυτότητες Ορθοδόξων, Καθολικών, άλλων Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων και οι εθνοτικές διαφορές μεταξύ των Μακεδόνων, των Αλβανών, των Σέρβων, των Κροατών και των προσώπων που προέρχονται από άλλα περιβάλλοντα έχουν δημιουργήσει ένα ψηφιδωτό στο οποίο κάθε κομμάτι είναι ουσιώδες για τη μοναδικότητα και την ομορφιά του συνόλου. Αυτή η ομορφιά, είπε ο Πάπας, θα γίνει πιο εμφανής αν το μεταβιβάσουν και θα το φυτευσουν στις καρδιές της επόμενης γενιάς".

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτήν την στιγμή που εκ νέου τα Βαλκάνια φλέγονται με τις εξελίξεις στις σχέσεις Αλβανίας-Κοσόβου, την διείσδυση της Ρωσίας στη Σερβία και τα γεγονότα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, η δήλωση καθίσταται ανησυχητικά επίκαιρη.

Επίσης το σκοπιανό εκκλησιαστικό ζήτημα είναι πάντα ανοιχτό και αποτελεί σημαντικότατο εργαλείο στα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή, ειδικά αν εφαρμοστεί κi εκεί το “ουκρανικό μοντέλο”.

Τον Μαίο του 2019 με αφορμή τα ταξίδια του Πάπα στην γειτονιά μας, είχαμε αναφερθεί στα σχέδιά του για οικουμενισμό, μεταναστευτικό και γεωπολιτική.

Επομένως η χθεσινή του δήλωση στo Προεδρiκό Μέγαρο κάθε άλλο παρά τυχαία είναι ...

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ