Εκκλησία

Στο στόχαστρο οι Εκκλησίες στην Ευρώπη: Ανελέητο αντιχριστιανικό μένος

Εδώ και ένα μήνα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει προειδοποιήσει με διάφορες αφορμές για τρομοκρατικό χτύπημα σε εκκλησία , καθώς και για το αντιχριστιανικό μένος που γιγαντώνεται στην Ευρώπη, αλλά όχι μόνο.

Τα νέα ανησυχητικά μηνύματα προέρχονται από την Ιταλία όπου αρκετές εκκλησίες βανδαλίστηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Τον τελευταίο μήνα, αρκετές εκκλησίες βεβηλώθηκαν, βανδαλίστηκαν και ληστεύθηκαν στην Ιταλία . Υπήρξαν επίσης αρκετές προσπάθειες εμπρησμού σε ναούς. Μια επιστολή με σφαίρα στάλθηκε επίσης στον πάπα Φραγκίσκο.

Η πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου στο Capodrise στην επαρχία Καζέρτα πυρπολήθηκε στις αρχές Αυγούστου. Μια μέρα αργότερα, η αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο. Σύμφωνα με τον ιερέα της ενορίας, έχει βανδαλίσει την εκκλησία αρκετές φορές στο παρελθόν. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η εκκλησία είχε γίνει στόχος εμπρησμού.

Ο ναός της Παναγίας της Φατίμα στη Μαρσάλα στο νησί της Σικελίας υπήρξε επίσης ο στόχος εμπρησμού στις 4 Αυγούστου. Εκεί πυρπολήθηκε ο βωμός. Υπήρξαν επίσης ζημιές από πυρκαγιά σε μια πολύτιμη Βίβλο και άλλα έπιπλα. Ένας ύποπτος, ένας 52χρονος άνδρας ονόματι Guiseppe Montalto, συνελήφθη. Ο άνδρας ομολόγησε και ανέφερε στην αστυνομία ότι το κίνητρό του είναι προσωπικό. Η αστυνομία βρήκε επίσης δύο βόμβες που, αν είχαν ανάψει, θα προκαλούσαν τεράστιες ζημιές.

Στο Casal Velino στην επαρχία Salerno, ο βωμός της εκκλησίας του Αγίου Ματθαίου καταστράφηκε. Στις 14 Αυγούστου, στο δήμο Massafra, στην επαρχία Taranto, ένα άγαλμα της Παναγίας έξω από την εκκλησία της Ιερής Καρδιάς καταστράφηκε. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας φαίνονται να δείχνουν δύο νεαρούς άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό, ενώ η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά. Την ίδια μέρα, ο κήπος κοντά στην εκκλησία του Monfalcone, στη Γκορίτσια, καταστράφηκε. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, αυτό είναι ένα περιστατικό σε μια μακρύτερη σειρά καταστροφών που έχει αντιμετωπίσει η εκκλησία.

Οι κλέφτες πήραν χρυσά αντικείμενα όπως δαχτυλίδια, κολιέ και τάματα από την εκκλησία του Αγίου Φελίς της Τέννας στο Τραμόντι. Ένας σταυρός που είχε κλαπεί προηγουμένως από την εκκλησία του Vada ανακαλύφθηκε στις 10 Αυγούστου. Η αστυνομία στη Μοντεμπελούνα συνέλαβε έναν 47χρονο άνδρα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για πολλές περιπτώσεις κλοπής ταμάτων από εκκλησίες στην περιοχή.

Μια επιστολή με σφαίρες που φέρεται να απευθυνόταν στον πάπα Φραγκίσκο αναφέρθηκε στο Μιλάνο στις 9 Αυγούστου . Οι υπάλληλοι ενός ταχυδρομικού κέντρου διαλογής ανακάλυψαν το γράμμα που φέρεται να περιείχε τρεις σφαίρες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η επιστολή δημοσιεύτηκε στη Γαλλία. Επισυνάπτεται επιστολή που αναφέρεται σε οικονομικά σκάνδαλα εντός του Βατικανού για τα οποία διώκονται πολλοί κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο καρδινάλιος Μπέτσιου.

Επίσης τον Ιούλιο υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις εμπρησμού, καταστροφής και βεβήλωσης εκκλησιών στην Ιταλία.

Τέλος στις 12 Σεπτεμβρίου Λειτουργία διακόπηκε από τρεις εφήβους που φώναζαν σε άσεμνη και βλάσφημη γλώσσα στην εκκλησία του Sorso's St. Pantaleon. Οι ενορίτες και οι κάτοικοι της πόλης προέτρεψαν την αστυνομία να πραγματοποιεί συχνότερους ελέγχους λόγω της αύξησης του αριθμού των περιστατικών.

Γενικά οι πιστοί στην Ιταλία αισθάνονται ότι η αστυνομία αγνοεί τα αιτήματά τους και φοβούνται για κάτι ακόμη χειρότερο....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ