Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Η Μητρόπολη Διδυμοτείχου γιόρτασε στη κατακόμβη της Αγίας Μαρίνας

«Η τιμωμένη σήμερα μεγαλομάρτυς και αθληφόρος Αγία» είπε «καίτοι νεαρά, ανήλικη και ανίσχυρη επέδειξε ανδρεία, γενναιότητα, φρόνημα χριστιανικό μέχρι του μαρτυρίου της. Με τη δύναμη της εις Χριστόν πίστεώς της αντιμετώπισε φρικτά και αιματηρά βασανιστήρια. Αντιμετώπισε και νίκησε τον έπαρχο Ολύβριο πρωτίστως συναισθηματικά απορρίψασα την πρόταση γάμου, που της έκαμε. Αντίθετα με την ροπή της νεότητας εκείνη αντιστάθηκε στον πειρασμό. Δεν είναι άσχετο αυτό που γράφει ο απόστολος Ιωάννης «ἔγραψα ὑμῖν, πατέρες, ὅτι ἐγνώκατε τὸν ἀπ᾿ ἀρχῆς. ἔγραψα ὑμῖν, νεανίσκοι, ὅτι ἰσχυροί ἐστε καὶ ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ ἐν ὑμῖν μένει καὶ νενικήκατε τὸν πονηρόν» (Α΄ Ιω. β,14).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πράγματι ισχυρός και δυνατός ο νέος και γενικώτερα ο άνθρωπος, όταν ο Χριστός είναι ο εράσμιος της καρδιάς του. Νίκησε όμως η αγία τον Ολύβριο και όταν το ανθρώπινο συναίσθημα  μετεστρέφεται σε άσπονδο μίσος. Αυτό συμβαίνει όταν το συμφέρον κανονίζει τα αισθήματα των ανθρώπων ή κάποια ιδιοτελής επιδίωξις. Αντίθετα ο άνθρωπος της πίστεως και των χριστιανικών αρχών δεν γνωρίζει τέτοιες μεταπτώσεις, διότι δεν κινείται από ταπεινά ελατήρια και υπολογισμούς αλλά συνάπτει δεσμούς και ενεργεί με έρεισμα τις χριστιανικές αρχές. Γι αυτό η σταθερότητα της Αγίας στις αρχές της μέχρι θανάτου ειναι εξαίρετο της πίστεως κατόρθωμα. Όταν πάλιν ο Κύριος μέσα στη φυλακή θαυματουργικά εθεράπευσε τις πληγές της Μάρτυρος και την επομένη παρουσιάσθηκε τελείως υγιής ενώπιον του δικαστηρίου δημιουργήθηκε καταπληκτική εντύπωση στο πλήθος, ώστε πολλοί επίστευσαν στο Χριστό. Το γεγονός προκάλεσε τον έπαρχο για να διατάξει τον αποκεφαλισμό της Αγίας και να λάβει αύτη τον αμαράντινο της δόξης στέφανο».

Το πρωί της επομένης ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, Παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται επ’ ονόματι της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...