Εκκλησία

Θέλω να τον δω, θέλω να δω τον Πάπα! “Βόμβα” από το Προεδρικό-Έρχεται με πρόσκληση Σακελλαροπούλου

Κι ενώ το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραψε μόλις χθες για την “βιτριολική” συμμαχία Βατικανού-Φαναρίου-Ουάσινγκτον για την νέα εποχή και για κοινό Πάσχα, μια νέα “βόμβα” έρχεται να ταράξει τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας στην Αθήνα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο, ο Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες από τα πολιτικά γραφεία αναφέρουν πως ο ποντίφικας έχει ήδη απαντήσει θετικά στην πρόσκληση κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν πέρυσι με αφορμή την συνομιλία τους για την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η κα Σακελλαροπούλου, η οποία κάνει του κεφαλιού της, χωρίς να υπολογίσει τον αντίκτυπο αυτής της πρόσκλησης στην Ελλαδική Εκκλησία, είχε καλέσει τον Ποντίφικα να επισκεφτεί τη χώρα μας το 2021, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση.

Τότε, ο Πάπας Φραγκίσκος το είχε αποδεχτεί αν οι συνθήκες λόγω πανδημίας το επιτρέψουν. Οι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι το ταξίδι είναι στην τελική ευθεία και οργανώνεται και από τις δύο πλευρές με ορίζοντα τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, το πόσο σίγουρο είναι αυτό, προέκυψε και από την σχετική ενημέρωση που είχε σήμερα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμος από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μετέφερε την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους την πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο για την επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε βρεθεί στην Ελλάδα το 2016 όταν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε καταυλισμό προσφύγων στην Λέσβο.

Κατά τη θητεία του Χριστόδουλου ως Αρχιεπισκόπου έλαβε χώρα επίσης επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ στην Αθήνα το 2001, που έγινε κατόπιν αποδοχής πρόσκλησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Κατά την επίσκεψη αυτή, που ήταν και η πρώτη φορά που επισκέφθηκε Πάπας την Ελλάδα, ο Ποντίφικας αφού προσευχήθηκε στον βράχο του Αρείου Πάγου όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος, ζήτησε στη συνέχεια δημόσια «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό, στην ελληνική γλώσσα, για τα εγκλήματα των Καθολικών απέναντι στους Ορθοδόξους, αναφερόμενος στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204.

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για την Ελλαδική Εκκλησία, και μάλιστα γίνεται ακόμη σοβαρότερο, καθώς το ταξίδι πρόκειται να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, δηλαδή πριν από την Ιεραρχία του Οκτωβρίου. Είναι βέβαιον πως πολλοί Ιεράρχες θα αντιδράσουν και θα ζητήσουν έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...