Εκκλησία

Πάπας και Φαναριώτες συμπροσευχήθηκαν στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου (Βίντεο)

Απευθυνόμενος στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν για την Αποστολική εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, ο Πάπας Φραγκίσκος αφηγήθηκε την ιστορία αυτών των δύο Αποστόλων και πως ακριβώς όπως και με αυτούς, ο Ιησούς ούτε μας κρίνει ούτε μας ταπεινώνει όταν αντιμετωπίζουμε φόβο.
«Ο Πέτρος και ο Παύλος ήταν ελεύθεροι επειδή απελευθερώθηκαν», είπε κατά την Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου παρουσία επισκόπων και καρδιναλίων, καθώς και της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο οποίος ταξίδεψε στη Ρώμη για την παραδοσιακή ανταλλαγή αντιπροσωπειών στις γιορτές των αντίστοιχων προστατών αγίων τους.


«Η Εκκλησία κοιτάζει αυτούς τους δύο γίγαντες της πίστης και βλέπει δύο Αποστόλους που απελευθερώνουν τη δύναμη του Ευαγγελίου στον κόσμο μας, μόνο επειδή πρώτα οι ίδιοι είχαν απελευθερωθεί από τη συνάντησή τους με τον Χριστό», δήλωσε ο Πάπας. "Και εμείς ελευθερωθήκαμε. Ωστόσο, πρέπει να ελευθερωθούμε ξανά και ξανά, γιατί μόνο μια ελεύθερη Εκκλησία είναι μια αξιόπιστη Εκκλησία" τόνισε.

Στο τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος συμπροσευχήθηκε με την φαναριώτικη αντιπροσωπεία στο τάφου του Αποστόλου Πέτρου. 

 

Παρακολουθήστε από το 1.40.00

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...