Εκκλησία

H «πρώτη Ανάσταση» στον νέο Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας

Προσδοκώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, τελέστηκε το πρωί τού Μεγάλου Σαββάτου, σ’ όλους τους ιερούς ναούς μας, ο Μέγας Εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η γνωστή σε όλους μας ακολουθία τής «Πρώτης Ανάστασης».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προανήγγειλε την Ανάσταση με το Προκείμενο «Ἀνάστα ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν», ενώ τα μαύρα ρούχα που είχαν τοποθετηθεί στις εικόνες για το Θείο Δράμα, έπεσαν, τα στασίδια κτύπησαν δυνατά και οι ιερείς πετώντας φύλλα δάφνης κήρυξαν την Πρώτη Ανάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την προσδοκία της Ανάστασης του Σωτήρα μας, η Εκκλησία μάς παρακινεί σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, να τηρήσουμε απόλυτη σιωπή, ησυχία και νηστεία. «Σιγησάτω πᾶσα σὰρξ βροτεία», ώστε η ένδοξη Ανάσταση του Εσταυρωμένου Κυρίου μας να φέρει την «καινὴν ζωήν, μίαν ἄλλην βιοτήν, αἰώνιον» στην ψυχή του καθενός μας. Η Ανάσταση του Χριστού είναι βίωμα προσωπικό του καθενός αγωνιζόμενου πιστού και το μέγεθός του αντικατοπτρίζεται στην ατομική προσπάθεια του κάθε ανθρώπου για την αποβολή των παθών. Η αίσθηση του μεγάλου αυτού μυστηρίου έρχεται ως επιβράβευση του επίπονου αγώνα μας για την κάθαρση της καρδίας μας.

Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, ο αγώνας όλων μας πρέπει να είναι πιο γνήσιος, νόμιμος και ανυποχώρητος. Και η Ανάσταση οσονούπω πλησιάζει για όλους.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...