Εκκλησία

Εκκλησία της Σουηδίας: Ο Μωάμεθ θα είναι ο νέος προφήτης των Χριστιανών

Το Βατικανό, όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε πρόσφατα πρώτο, εμφανίζει την Παναγία ως “γέφυρα” Χριστιανοσύνης-Ισλάμ.

Τώρα η Εκκλησία της Σουηδίας πάει ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει πως ο Μωάμεθ θα είναι ο νέος προφήτης της Χριστιανοσύνης!

Ο Jakob Wirén είναι μέρος του κύκλου της Αρχιεπισκόπου Antje Jackelén της Εκκλησίας της Σουηδίας και κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο στο οποίο καλεί τους Χριστιανούς να δουν τον ιδρυτή του Ισλάμ Μωάμεθ ως τον νέο προφήτη του. Ο Wirén έχει επιτεθεί στο παρελθόν στους επικριτές του Ισλάμ και δηλώνει πως θα ήθελε επίσης να ακούσει προσευχές από τζαμιά στη Σουηδία.

Την Πέμπτη η εφημερίδα Världen Idag δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το έργο του Wirén για το θρησκευτικό διάλογο με τίτλο “Κάνοντας χώρο για τον άλλο”.

Ο Wirén, ο οποίος σε καθημερινή βάση είναι ερευνητής και θεολογικός γραμματέας της Αρχιεπισκόπου Antje Jackelén στην Εκκλησία της Σουηδίας, πιστεύει ότι είναι απολύτως πιθανό οι Χριστιανοί να μπορούν επίσης να δουν τον Μωάμεθ ως νέο προφήτη τους.

“Όσον αφορά την έννοια του προφήτη, αυτό είναι αρκετά ανοιχτό. Υπάρχουν προφήτες και προφήτες ακόμη και μετά την ανάσταση του Ιησού, ιδίως στην Καινή Διαθήκη”, λέει ο Wirén.

Σύμφωνα με τον Wirén, μπορεί κανείς να φτάσει σε μια άποψη του Μωάμεθ που συμβαδίζει με τη χριστιανική πίστη. Ο Wirén συγκρίνει τον Μωάμεθ με τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης που κατέθεσαν ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ