Εκκλησία

Μητρόπολη Μάνης: Ο εορτασμός της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821

Με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τιμήθηκε στις 17 Μαρτίου 2021 στην Αρεόπολη η 200η επέτειος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος μετά το πέρας της, ευχήθηκε: «Τα ύψιστα ιδανικά που δονούσαν τις καρδιές των Ηρώων του 1821, δηλαδή η πίστη στο Θεό και η αγάπη προς την πατρίδα να παραμείνουν αδιάπτωτα και σήμερα, που ξεκινά μια νέα περίοδος, μετά τα 200 χρόνια της επετείου που εορτάζουμε».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρ. Υπουργό Εσωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία Αρεόπολης «Πλατεία Αθανάτων» τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση τιμητικού στεφάνου στον ανδριάντα του μανιάτη οπλαρχηγού Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία «17ης Μαρτίου», όπου η κα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα: «Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821», έργο του γλύπτη κ. Πέτρου Γεωργαρίου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προσέφερε ως δώρο για την επίσκεψή της στη Μάνη, στην κα Πρόεδρο, αντίγραφο της εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και μια Καινή Διαθήκη.

Παρέστησαν επίσης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κατσαφάδος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Διοικητής ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Γιοβάνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κα Αγγελοπούλου, η Δήμαρχος Ελαφονήσου κα Λιάρου, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, ο Σεβ. ξενάγησε την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Αγγελοπούλου στον Ι.Ν. των Ταξιαρχών, όπου της προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ