Εκκλησία

Απάντηση-ράπισμα στους άθεους-Όταν η Θεία Κοινωνία θεράπευσε από το AIDS

Πόσες φορές, ειδικά αυτήν την περίοδο του κορoνοϊού, Ιεράρχες διατρανώνουν πως η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο της αθανασίας, και πως είναι επίσης γνωστό ότι θεραπεύει τους ανθρώπους από τις σωματικές τους αναπηρίες;

Πόσες φορές στον ένα χρόνο που ζούμε με τον κορονοϊό, διάφοροι κύκλοι συντηρούν τις ανίερες και ανήθικες επιθέσεις τους κατά της Θείας Κοινωνίας;

Ο Μητροπολίτης Τάντα (Ερμουπόλεως) Νικόλαος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μοιράστηκε πρόσφατα μια ιστορία στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος της Κένυας θυμάται την περίπτωση ενός ιερέα που θεραπεύτηκε θαυματουργικά από το AIDS:

“Θα ήθελα να σας πω για ένα θαύμα που συνέβη στην επισκοπή μας. Συνέβη σε έναν από τους ιερείς μας όταν ήταν μαθητής. Είχε AIDS αλλά δεν ήθελε να πάει μόνος στον γιατρό, γι 'αυτό τον πήγα εγώ στο γιατρό. Ο γιατρός τον εξέτασε και μας εξήγησε ότι πρόκειται να πεθάνει από την ασθένεια. Ήρθε σε μένα και κάθισε στο γραφείο μου, κλαίγοντας με δάκρυα να πέφτουν στο πάτωμα. Τι μπορούσα να του πω ;! Τι έπρεπε να τον συμβουλεύσω ;! Πώς μπορούσα να τον παρηγορήσω ;!
Φυσικά, του είπα πως θαύματα που συμβαίνουν στην Εκκλησία μας. Για να ανακουφίσει τη θλίψη του, τον συμβούλευα να πάει στην εκκλησία για να προσευχηθεί όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί, να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να λάβει την Θεία Κοινωνία. Του είπα: ′”Δεδομένου ότι έχεις ομολογήσει όλες τις αμαρτίες σου, είσαι τώρα σαν άγγελος, οπότε έλα αύριο το πρωί για να λάβεις την Θεία Ευχαριστία." Πράγματι, προσευχήθηκε όλη τη νύχτα, και το πρωί, ήρθε στη Λειτουργία και κοινώνησε, και μου είπε ότι ένιωθε καλά εκείνη την ημέρα μετά την Κοινωνία. Του είχα πει την προηγούμενη μέρα πως στην παράδοσή μας, η Θεία Κοινωνία είναι μια θεραπεία για την αιώνια ζωή, την ψυχή και το σώμα και πολλοί ιοί έχουν θεραπευτεί μέσω αυτής.
… Τότε μου ζήτησε να τον πάρω ξανά στο γιατρό και το έκανα. Ο γιατρός τον εξέτασε και στη συνέχεια έδειξε τις προηγούμενες εξετάσεις που έδειχναν ότι είχε μολυνθεί με AIDS. Τότε μας έφερε τα τεστ που έκανε εκείνη την ημέρα και είπε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα, επειδή η ασθένεια έχει εξαφανιστεί». Παντρεύτηκε μετά από αυτό και είναι τώρα ένας από τους καλύτερους ιερείς”.

Και αναφερόμενος στο γεγονός ότι ακόμη και ορισμένοι Ιεράρχες και κληρικοί φοβούνται μήπως μολυνθούν με τον κορονοϊό μέσω της Θείας Κοινωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος θυμάται μια άλλη ιστορία για το πώς δίδαξε κληρικό του να είναι άφοβος όταν καταναλώνει το σώμα και αίμα Κυρίου από το δισκοπότηρο μετά την Θεία Λειτουργία:

“Και τότε, είχαμε την πανδημία του AIDS και οι άνθρωποι στην Κένυα πέθαιναν από αυτήν. Τελούσαμε τη Θεία Λειτουργία με τους Maasai, μια πρωτόγονη φυλή και προσευχόμουν με τη βοήθεια των μαθητών μου, των διακονών και των ιερέων. Παρατήρησα περίπου 400 άτομα στη Λειτουργία. Τα κοινώνησα όλα. Μπορείτε να φανταστείτε πόσα μικρόβια, καθώς και πολλές μύγες και άλλα έντομα να πέφτουν στο δισκοπότηρο.
Όπως είπα προηγουμένως, το AIDS ήταν παντού και οι άνθρωποι πέθαιναν εξαιτίας αυτού. Μετά τη Λειτουργία, παρατήρησα ότι οι διάκονοι και οι ιερείς φοβούνταν και τους είπα: “Κάποιος θα πρέπει να πάρει το δισκοπότηρο και να καταναλώσει ό, τι έχει απομείνει σε αυτό”. Μπορείτε να φανταστείτε τον φόβο που είχαν όλοι, και που είναι τόσο φυσικός και ανθρώπινος. Οι άνθρωποι αισθάνονται φόβο κατά τη διάρκεια αυτών των καταστάσεων.
Και επειδή παρατήρησα ότι φοβόντουσαν τους είπα: «Σήμερα θα σας δείξω πώς να καθαρίσετε το Άγιο δισκοπότηρο». Πήρα το δισκοπότηρο και ήπια όλα όσα έμειναν σε αυτό. Το σήκωσα και τους είπα: «Εδώ είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας» και έτσι όλα τα περιεχόμενα που έμειναν, όλα τα μικρόβια που ήταν εκεί, όλες οι μύγες, όλα αυτά έπεσαν στο στομάχι μου, με το Σώμα και το αίμα του Κυρίου μας.
Και φυσικά, όλοι οι μαθητές, οι διάκονοι, και οι ιερείς, περίμεναν να δουν κάτι να μου συμβαίνει, να αρρωστήσω και να πεθάνω, αφού κατανάλωσα τα πάντα στο Άγιο δισκοπότηρο και ό, τι έμεινε εκεί, αφού κοινώνησαν 400 άτομα. Και εδώ είμαι, μετά από τόσα χρόνια, ζωντανός και επιδιώκω το έργο του Κυρίου μας.

Σήμερα ακούμε για την τρέχουσα πανδημία σε όλο τον κόσμο. Μερικοί από εμάς, ακόμη και επίσκοποι, ιερείς, ακόμη και πιστοί, φοβόμαστε να πάρουμε αυτόν τον ιό μέσω της Θείας Κοινωνίας. Υποστηρίζω κατηγορηματικά ότι αυτό είναι απολύτως αδύνατο !!!”

Σε άλλο σημείο τόνισε πως ο Σατανάς παρεμβαίνει και βάζει διαφορετικές σκέψεις και αμφιβολίες στο μυαλό μας, και κατέληξε: “Συμβουλεύω όλους να προσέλθουν στο Άγιο δισκοπότηρο χωρίς φόβο και να λάβουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είναι πραγματικά ζωντανός και αιώνιος, και μας στηρίζει από όλες τις αμαρτίες και τις ιδιοτροπίες μας !!! Αμήν”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ