Εκκλησία

Πατριαρχείο Γεωργίας για εμβόλιο: Όχι στην προπαγάνδα, όχι στον αποκλεισμό

Η Ιερά Σύνοδος, το διοικητικό όργανο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση της 11ης Φεβρουαρίου ότι χαιρετίζει τον εμβολιασμό που δεν είναι «υποχρεωτικός», υποστηρίζοντας ότι οι ειδικοί της δημόσιας υγείας από διάφορες χώρες εξακολουθούν να έχουν «διαφορετικές απόψεις» σχετικά με τη διαδικασία.

Η Σύνοδος δήλωσε επίσης ότι δεν θα αναλάβει την ευθύνη για την «προπαγάνδα» σχετικά με τον εμβολιασμό, καθώς αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ιατρών και ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν πρέπει να διωχθεί ή να προσβληθεί είτε για τη λήψη του εμβολίου είτε για την μη.

Η ισχυρή θέση της Εκκλησίας έρχεται εν μέσω των συνωμοσιών εναντίον των κληρικών, καθώς η Κυβέρνηση αναμένει ότι ο εμβολιασμός COVID-19 θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Η Σύνοδος έθεσε επίσης αμφιβολίες για την προέλευση των εμβολίων που σχεδιάστηκαν να εισαχθούν στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι οι υπάλληλοι της υγείας θα εξηγήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των παρενεργειών και των πιθανών επιπλοκών του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...