φερετρο
Εκκλησία

Ιερέας αρνήθηκε να τελέσει κηδεία σε άτομο που πέθανε απο κορονοϊό

Αναστάτωση προκλήθηκε σε κατοίκους χωριού της επαρχίας Λεμεσού, από ιερέα ο οποίος  επικαλέστηκε διάταγμα που αναφέρει ότι απαγορεύεται η τέλεση κηδείας εντός του ναού προσώπων που απεβίωσαν με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Φιλελευθερος, ο ιερέας ανέφερε οτι  έχουν γίνει δύο εκκλησάκια στη Λεμεσό ειδικά για τέλεση κηδειών ατόμων με κορωνοϊό.  «Δεν μπορούμε να τους βάλουμε μέσα στην εκκλησία τους νεκρούς καθώς μετά θα θέλουμε απολύμανση», εξήγησε, λέγοντας πως στα δύο εκκλησάκια μετά από κάθε κηδεία ο χώρος απολυμαίνεται.

Έγινε σε άλλη εκκλησία η εξόδιος ακολουθία

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες από τον Αρχιμανδρίτη Κυπριανό Αψερό στον Αγρό, χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακολούθως έγινε η ταφή στο χωριό του αποθανόντος.

Ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός είπε πως η οικογένεια βρισκόταν σε αδιέξοδο. «Ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου και αφού δόθηκε άδεια από τη Μητρόπολη, η κηδεία έγινε κανονικά στην εκκλησία με τα μέτρα που αναφέρονται στο διάταγμα», εξήγησε, τονίζοντας πως είναι η έκτη κηδεία που πραγματοποίησε.

Δεν ηταν ενήμερος ο Μητροπολίτης

«Δυστυχώς υπάρχει διάταγμα/εντολή από το υπουργείο Υγείας να μην τελείται η κηδεία εντός του ιερού ναού», όμως πρόκειται για παλαιότερη εντολή και ενδεχομένως ο ιερέας αυτή την εντολή να τήρησε, ανέφερε στην εφημερίδα ο Μητροπολίτης Λεμεσού.

Ο Μητροπολίτης, ανέφερε ότι, όταν ο νεκρός είναι διαγνωσμένος με κορωνοϊό, η κηδεία πραγματοποιείται εκτός ναού, ενώ η εντολή αυτή υπήρχε από την πρώτη φάση της πανδημίας.

Δεν υπάρχει τέτοιο διάταγμα

Σύμφωνα με την Μαργαρίτα Κυριάκου, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας,  ανέφερε πως σε κανένα διάταγμα που έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα δεν αναφέρεται πουθενά απαγόρευση τέλεσης κηδείας εντός ιερού ναού προσώπου που απεβίωσε από την Covid-19.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ