Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Εκκλησία

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πατρίδα μας»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πατρίδα μας που δεν ξεχνάει ποτέ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας» απηύθυνε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος, κατά τη δοξολογία που ετέλεσε στην Αλεξάνδρεια, επί τη ενάρξει του νέου έτους.

Τελώντας την ακολουθία στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τη στήριξή τους στο ιεραποστολικό έργο της Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξέφρασε παράλληλα την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, «τον της Ρωμιοσύνης πατέρα», όπως τον χαρακτήρισε, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, που με τη δική τους υπογραφή, παραχωρήθηκαν οι κατασκηνώσεις του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα παιδιά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που θα προέρχονται από την Αίγυπτο και την Αφρική, μιλώντας, από κοινού και για την προσφορά της Εκκλησίας της Κύπρου και για την πραγματική αλληλεγγύη και αγάπη που δείχνουν στον ιεραποστολικό Πατριαρχείο της Αφρικής.

Στην Δοξολογία έλαβαν μέρος ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ενώ παραβρέθηκε η πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κυρία Λιλίκα Θλιβίτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...