Πάπας Φραγκίσκος
Εκκλησία

Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει Ναι στους νόμους για αναγνώριση ομοφυλόφιλων συμβιώσεων

O πάπας Φραγκίσκος, σε επίσημο κείμενο του Βατικανού που παρουσιάζεται σήμερα, τάσσεται υπέρ της έγκρισης νόμων οι οποίοι αναγνωρίζουν τις σχέσεις συμβίωσης των ομοφυλόφιλων πολιτών, όπως και τις οικογένειες που συνθέτουν.

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν θα έπρεπε να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος για τον λόγο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε να είναι καλυμμένοι από νομικής απόψεως. Έδωσα μάχη γι' αυτό», υπογραμμίζει ο πάπας.

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι ο Φραγκίσκος, με την κίνησή του αυτή που μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ιστορική , απευθύνεται στους καθολικούς πιστούς και κληρικούς σε όλο τον κόσμο, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί επαρκώς όλη η ιεραρχία και το ποίμνιο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Αποσυνδέστε αμέσως το Wi-Fi" Τι τρομερό διαπίστωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά την επίθεση κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων

Ποιες διαπιστώσεις και τρομερά συμπεράσματα αφορούν σαφώς την ελληνική πολεμική μηχανή σε περίπτωση ελληνοτουρκικής...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή του Βορονέζ προκάλεσε σοβαρές ζημιές -Πεσκόφ: Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με πάταγο στο Κίεβο

Ρώσος Στρατηγός Karakaev: «Ο Oreshnik μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη»- Η Ρωσία είναι έτοιμη. Τα αντίποινα...