Εκκλησία

Κέρκυρα: Ξεκινά η δίκη του Μητροπολίτη Νεκταρίου – Στο πλευρό του Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα

Ξεκίνησε πριν λίγο στα Δικαστήρια της Κέρκυρας η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ. Νεκταρίου. Στο πλευρό του βρίσκονται αρκετοί Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα πρόκειται να δικαστούν δύο υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Στην ίδια δικάζονται επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός και ο υπάλληλος Φώτης Σκούρτης. Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου λόγω της ιδιότητας της η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο εφετείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, ‘οπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε συγκεκριμένα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ