Εκκλησία

Μασσάι στην Τανζανία παντρεύτηκαν με Ορθόδοξο γάμο (ΦΩΤΟ)

Μια μεγάλη πνευματική εκδήλωση με περισσή χαρά για τους Ορθόδοξους πιστούς της φυλής Maasai στην Τανζανία και ολόκληρη την Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανία γιορτάστηκε πρόσφατα.

Αφορμή της μεγάλης χαράς, αποτέλεσαν οι γάμοι συζύγων της φυλής των Μασσάι, οι οποίοι ζήτησαν από τον Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο να ευλογήσει τον νέο ξεκίνημα στη ζωή τους! Οι παραδοσιακές φορεσιές της φυλής τους με τα έντονα χρώματα χάρισαν μια αλλιώτικη ομορφιά στην τέλεση του Μυστηρίου και στο γεύμα που ακολούθησε. Πάντοτε οι Ορθόδοξοι Μασσάι δίνουν μια διαφορετική, μια “αφρικανική” χροιά σε κάθε εκδήλωση της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. 

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι 8 ή 9 ζευγάρια παντρεύτηκαν ταυτόχρονα.

Οι Maasai είναι μια εθνοτική ομάδα στη βόρεια, κεντρική και νότια Κένυα και στη βόρεια Τανζανία. Υπήρχαν 377.000 Maasai στην Τανζανία σύμφωνα με την απογραφή του 1989. Παραδοσιακά λατρεύουν έναν θεό που ονομάζεται Έγγι, αν και πολλοί έχουν επίσης υιοθετήσει τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Οι λαοί των Μασάι έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τους παραδοσιακούς, νομαδικούς τους τρόπους.

Η Ορθοδοξία αναπτύσσεται γρήγορα στην Τανζανία, όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη σε ολόκληρη την Αφρική. Περισσότεροι από 500 Τανζανοί έλαβαν το ΄Αγιο Βάπτισμα τον Φεβρουάριο του 2019, ακολουθούμενοι από άλλους 350 τον Μάιο και άλλους 230 τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ