Εκκλησία

Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν τηρείται το καθεστώς μάσκας στο ναό;

Τα περιστατικά με τον ιερέα στην Κρήτη που καλούσε τους πιστούς να μην φορέσουν μάσκα και καταδικάστηκε, αλλά και οι θέσεις αρκετών Ιεραρχών υπερ ή κατά της μάσκας στον Ιερό Ναό έχουν προβληματίσει τους πιστούς.

Αρκετοί ρωτούν τι πρέπει να κάνουν όταν τα μέτρα δεν τηρούνται στους ναούς. Κι επειδή οι εκκλησίες δεν είναι λεωφορεία να...πέσουν τίποτα ψιλές, συνιστάται ψυχραιμία καταρχάς.

Πιστοί καταγγέλλουν πως δεν έχουν παρατηρήσει στην εκκλησία άλλους ενορίτες χωρίς μάσκες, να μην διατηρούν την απόσταση που προβλέπεται και άλλα φαινόμενα. Πως λύνεται αυτό το πρόβλημα με χριστιανικό τρόπο;

Τα ίδια ερωτήματα τίθενται και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες στο εξωτερικό, συνεπώς ο ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Τατιανής στην Μόσχα, πρωτοπρεβύτεροςVladimir Vigilyansky, έδωσε μια απάντηση:

“Βασικά, οι προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται σε ναούς. Εάν δεν συμμορφώνονται κάποιοι πιστοί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ηγουμένο. Εάν δεν υπακούσει, τότε απευθείας στον επίσκοπο. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολλοί ναοί στην πρωτεύουσα, μπορείτε να επιλέξετε να λειτουργηθείτε σε κάποιον άλλο εάν κάτι δεν τηρείται σωστά. Έχουμε σημάδια στο ναό, παρακολουθούμε την απόσταση. Υπάρχουν μάσκες, γάντια, οι άνθρωποι μπορούν να τα πάρουν. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, δεν επιτρέπω σε κάποιον να με πλησιάσει χωρίς μάσκα και δεν πλησιάζει περισσότερο από ένα μέτρο. Επίσης οι άνθρωποι δεν μου φιλούν το χέρι” αναφέρει ο Ρώσος ιερέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ