Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Προς αναβολή η συνεδρίαση της Ιεραρχίας λόγω κορονοϊού

Διεφάνη ήδη από την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, επιβεβαιώθηκε πλέον και από τα νέα δεδομένα. Ο λόγος για την συνεδρίαση της Ιεραρχίας, η τακτική σύγκληση της οποίας πραγματοποιείται για την Εκκλησία της Ελλάδος κάθε χρόνο στις αρχές Οκτωβρίου με ευρεία γκάμα θεμάτων.

Συνήθως οι ημερομηνίες και η θεματολογία ανακοινώνονται από την συνεδρίαση της ΔΙΣ του Σεπτεμβρίου, αλλά φέτος, όλα έχουν αλλάξει λόγω του κορονοϊού. Έτσι η ΔΙΣ στην τελευταία συνεδρίασή της δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση.

Τουναντίον πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν πως η Ιεραρχία οδεύει ολοταχώς προς αναβολή, μιας και είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατον, να λάβει χώρα εν μέσω μέτρων προστασίας για την πανδημία.

Η Ιεραρχία δεν είναι σαν την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, της οποίας ο ολιγομελής κορμός δύναται να συνεδριάσει ακόμη και με τηλεδιάσκεψη, όπως είδαμε την άνοιξη. Η Ιεραρχία συγκεντρώνει το σύνολο των Ιεραρχών, 82 τον αριθμό, συνεπώς η παρουσία τους στον ίδιο χώρο εμπίμπτει στις απαγορεύσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, έχει αποσταλεί επιστολή που φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου και σε αυτήν δίδεται προθεσμία έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στους κατά τόπους Ιεράρχες να υποβάλλουν τις απόψεις τους για το ενδεχόμενο αναβολής της Ιεραρχίας. Τονίζεται επίσης ότι η «τακτική γενική συνέλευση της Ιεραρχίας προβλέπεται εκ του νόμου και η απόφαση για αναβολή της δεν δύναται να ληφθεί από τον Πρόεδρο Αυτής, ή και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνευ απόψεων των μελών του Συνοδικού Σώματος».

Αρχικά πάντως και μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ είχε προκύψει το σενάριο να πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία. Αλλά φευ...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κολοσσιαίας σημασίας και αλλάζει το status quo σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο-Τα "δώρα" των νέων [email protected]

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί σε πρωτότυπη ανάλυση την σημασία της νέας Ελληνογαλλικής Στρατηγικής Αμυντικής...