Εκκλησία

Η εόρτιος μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων Αυτής στην Άνδρο

Στην ωραία και εμβληματική περιοχή του Βιταλίου της Άνδρου και στον εκεί Βυζαντινοπρεπή και απλοϊκό συνάμα Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε του τελεσθέντος Εορτίου Εσπερινού, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Νικολάου Ζαχαρώδη, και του Πρωτοπρ Παναγιώτη Μανιδάκη, και την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Βιταλίου και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, κατοίκων του Βιταλίου και επισκεπτών καταγομένων από το χωριό, οι οποίοι κατ’ έτος προσέρχονται να τιμήσουν την εορτή.


Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ανατροφή που έδωσε η Αγία Σοφία στις θυγατέρες της, η οποία με βασικό χαρακτηριστικό την ελευθερία, δίδαξε σ’ αυτές την αγάπη, η οποία τους ενεφύσησε την ελπίδα, και τις στερέωσε στην πίστη, ώστε να γνωρίσουν την Αγάπη του Θεού και να μείνουν πιστές σ’ Αυτόν, σε εποχή σκληρών διωγμών, μέχρι το μαρτυρικό τους θάνατο!


Προέτρεψε δε τους πατέρες, τις μητέρες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που αναλαμβάνουν συχνά την ανατροφή των εγγονών τους, λόγω της εργασίας των παιδιών τους, μαζί με όλα τα χρήσιμα και αναγκαία που διδάσκουν τα παιδιά, να τους μιλάνε για το Χριστό, ο Οποίος προσφέρει τα εφόδια εκείνα, από τα οποία θα αντλούν ψυχική δύναμη και τα οποία θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίζουν νικηφόρα τις δυσκολίες της ζωής και να καταστούν ως αληθώς «ουρανοπολίτες»!


Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ