Εκκλησία

Ιερόσυλοι με κλωτσιές γκρέμισαν την Αγία Τράπεζα σε ξωκλήσι στη Λέσβο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι καταστροφές και λεηλασίες των χριστιανικών εκκλησιών στα νησιά όπου έχουν ζητήσει καταφύγιο χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Μετά την καταστροφή τουλάχιστον τεσσάρων εξωκλησιών στην Λέσβο, απίστευτες εικόνες αντιμετώπισα οι πιστοί στον λεηλατημένο Άγιο Ιωάννη της Μόριας.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι ιερόσυλοι με κλωτσιές γκρέμισαν την αγία τράπεζα αλλά και κομμάτι της ίδιας της αψίδας του ιερού, ενώ από τον τοίχο της πρόσοψης κάποιοι έσκαψαν και άρπαξαν παλαιοχριστιανικό αμφικιονίσκο ηλικίας 1.500 ετών!

Εαν οι καταστροφές αυτές αποδειχτεί ότι προέρχονται από τους φιλοξενούμενους μετανάστες και πρόσφυγες του νησιού, τότε θα πρόκειται για την συνεχεία 14η καταστροφή χριστιανικού χώρου λατρείας από τους αλλοδαπούς γεγονός που δεν προμηνύει θετικές εξελίξεις για τους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να ενταχτούν στην κοινωνία μας αλλά και για τους Χριστιανούς πολίτες αυτής της χώρας.

Το θρησκευτικό μίσος από όπου και αν προέρχεται δεν είναι αποδεκτό στην Ελλάδα και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μεριμνήσουν στοιχεία σαν και αυτά να απομακρυνθούν από την ελληνική κοινωνία.

Τέλος προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι καμία από τις κατά τα άλλα ευαίσθητες προοδευτικές οργανώσεις δικαιωμάτων δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το ζήτημα. Άραγε εάν οι καταστροφές είχαν γίνει σε τζαμιά από Έλληνες Χριστιανούς πολίτες τι θα είχε γίνει σήμερα...

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ