Εκκλησία

Πατριάρχης Σερβίας: Με εξουσία της αντιπολίτευσης το Μαυροβούνιο θα επιστρέψει στο σωστό δρόμο

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στην ανάλυση του για την εκλογική αναμέτρηση στο Μαυροβούνιο ανέφερε από την πρώτη στιγμή πως η επιτυχία της αντιπολίτευσης στις εκλογές οφείλεται ξεκάθαρα στην Σερβική εκκλησία.

Ο ίδιος ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών, ως αποτέλεσμα των οποίων ο κυβερνών συνασπισμός με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μίλο Ντζουκάνοβιτς δεν κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο. Σχετικά με αυτό ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε στο Nova.rs : «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των εκλογών και τις αλλαγές στο Μαυροβούνιο. 

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι άνθρωποι που ήρθαν (για να αντικαταστήσουν το καθεστώς Μίλο Ντζουκάνοβιτς) εξέτασαν τα προβλήματα πολύ ευρύτερα. Νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουν τους σωστούς δρόμους για να λύσουν τα προβλήματα σε αυτήν τη χώρα και ότι το Μαυροβούνιο θα επιστρέψει στο σωστό δρόμο, δηλαδή σε αυτό που θα έπρεπε να είναι », δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των κοινοβουλευτικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν στο Μαυροβούνιο στις 30 Αυγούστου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς δήλωσε ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις της ανανεωμένης κυβέρνησης θα ήταν η κατάργηση του αμφιλεγόμενου νόμου περί «Ελευθερίας της θρησκείας» που προκάλεσε και τις πολύμηνες κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...