Εκκλησία

Ένας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, θα εορταστεί προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει ορίσει η πανδημία. Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό έθεσαν νέους κανόνες και στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, όπου κάθε χρόνο σπεύδουν χιλιάδες προσκυνητές.

Με μάσκες, αποστάσεις και αυστηρούς κανονισμούς τόσο εντός όσο και εκτός του ναού θα προσέλθουν οι πιστοί στα υψώματα του Βερμίου.

Οι εικόνες της λιτάνευσης παρουσία χιλιάδων πιστών και εκπροσώπων των Αρχών της χώρας να συνωστίζονται στον περιβάλλοντα χώρο του ναού φέτος δεν θα υπάρξουν, αφού το προσκύνημα στην Παναγία των Ποντίων θα γίνει με όρους και κανόνες που υπαγορεύονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 07:00 άρχισε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα, ενώ προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον μικρό ιερό ναό και Θεία Κοινωνία των προσκυνητών.

Στις 10:45 αναμένεται να γίνει η επίσημη έξοδος της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Θα ακολουθήσει η προσφορά καφέ και συνάντηση εκπροσώπων των Αρχών με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων στο «Μελισσανίδειο Μέλαθρο». Τέλος, στις 19:00 θα τελεστεί Πανηγυρικός Μεθεόρτιος Εσπερινός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ