Ιερώνυμος
Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Παιχνίδι του Ερντογάν η Παναγία Σουμελά" - Βίντεο

Θέση για την Παναγία Σουμελά και τα παιχνίδια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχουν ως στόχο να εξισορροπήσουν την απόφασή του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στο OPEN TV.

«Ο Ενρτογάν βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση πολιτικά, είναι πανέξυπνος και ξέρει να χρησιμοποιεί πάρα πολλά παιχνίδια". Επομένως, ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και αυτό. Αν θέλουμε να πάμε λίγο βαθύτερα διερωτώμεθα: Πάει να μαλακώσει λίγο τη δυσμένεια που υπάρχει στον κόσμο γι αυτό που έγινε, το βάρβαρο στην Αγία Σοφία και έρχεται να το μαλακώσει με τον προσφορά της ελευθερίας, για λειτουργία, στην Μονή Σουμελά; Αυτό είναι ένα ερώτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνέχισε:

«Είναι άλλο το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από εκείνο της εκκλησίας Σουμελά. Αυτή είναι μια εκκλησία που έχει καταστραφεί, ένα μοναστήρι το οποίο αναστηλώνεται τώρα και αναστηλώνεται όπως ξέρετε όχι με χρήματα της Τουρκίας. Αναστυλώνεται με χρήματα που διατίθενται από διαφόρους. Επομένως ένα από τα παιχνίδια του είναι και αυτό».

«Η πορεία των πραγμάτων θα μας δείξει γιατί το έκανε», κατέληξε στην δήλωσή του στο OPEN TV, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ