μοναστήρι στο Τρίκορφο Φωκίδος
Εκκλησία

Στο Τρίκορφο Φωκίδος θα ηχήσουν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες του θρύλου της Αγιάς Σοφιάς

Ένα μοναδικό γεγονός θα συμβεί στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος την Κυριακή 19 Ιουλίου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις του προστάτη της πόλης, Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, θα ηχήσει το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο που βρίσκεται στο συγκεκριμένο μοναστήρι και συγκεκριμένα θα ηχήσουν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες του, αναβιώνοντας το θρύλο για το καμπαναριό της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη. Την ημέρα εκείνη ανεβαίνουν επάνω στο καμπαναριό 400 άτομα όπου χτυπούν τα σήμαντρα για ευλογία και εν συνεχεία ηχούν και οι 62 καμπάνες.

Το γεγονός αυτό συμβαίνει κάθε 5 χρόνια στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Εορτή Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ - Τρίκορφο Φωκίδος 2020

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 εορτάζουμε πανηγυρικά στο Τρίκορφο Φωκίδος, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, την μνήμη του προστάτου μας Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού. Το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως εξής: Το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα θα τελεστεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός και την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την Κυριακή 19 Ιουλίου μετά την Θεία Λειτουργία θα έχουμε την χαρά και ευλογία να ακούσουμε να ηχεί το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο που βρίσκεται στο μοναστήρι μας. Το γεγονός αυτό γίνεται κάθε 5 χρόνια στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, όπου θα ηχήσουν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες. Την ημέρα εκείνη ανεβαίνουν επάνω στο καμπαναριό 400 άτομα όπου χτυπούν τα σήμαντρα για ευλογία και εν συνεχεία ηχούν και οι 62 καμπάνες. Ένα μεγάλο μοναδικό γεγονός για την Ιερά Μονή μας που με αυτόν τον τρόπο αναβιώνουμε τον θρύλο της Εκκλησίας μας, για το καμπαναριό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη. Το μοναστήρι μας, σας καλεί όλους, να βρεθείτε κοντά μας, σε αυτό το μοναδικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια. Η πρόσβαση στην Ιερά Μονή γίνεται πιο εύκολη γι’ αυτούς που θα διέλθουν την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, διότι η διέλευση λόγω καλοκαιριού τα Σαββατοκύριακα γίνεται με κάρτα επιστροφής που διαρκεί 10 ώρες και πληρώνετε μια φορά. Για όσους πάλι επιθυμούν να παρευρεθούν στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ, σας ενημερώνουμε ότι θα ξεκινήσουν πούλμαν από την Αθήνα από το γραφείο Καλιδώνη travel. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6948 489 744 Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς από την πόλη που βρίσκεστε και να διοργανώσετε προσκυνηματική εκδρομή με κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Με χαρά σας περιμένουμε να έλθετε το Σάββατο 18 Ιουλίου και την Κυριακή 19 Ιουλίου για να εορτάσουμε μαζί τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.

Gepostet von Gerontas Nektarios Moulatsiotis am Freitag, 3. Juli 2020

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ