Εκκλησία

Με την βοήθεια του Θεού οι μαθητές στις εξετάσεις

Στο πλευρό των μαθητών που είναι έτοιμοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις οι Μητροπόλεις. Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες σε όλες τις Μητροπόλεις έχουν προγραμματιστεί παρακλήσεις και προσευχές.

Ενδεικτικά:

-Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης στο Αίγιο θα τελεστεί Εσπερινός και Ιερά Παράκληση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Η Ιερά Μητρόπολη επιθυμεί να στηρίξει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δοκιμασθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σήμερα Σάββατο, 6 Ιουνίου, στις 6.30μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, προς Θεία ενίσχυση και συμπαράσταση των μαθητών και ευόδωση των κόπων τους.

-Ι.Μ.Άρτης: Την επόμενη Δευτέρα, 8 Ιουνίου, την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στις 7:00 το απόγευμα.

-Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, θα τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Ιερά Παράκληση αποτελεί πνευματική προσπάθεια συμπαράστασης της Ιεράς Μητροπόλεως προς όλους τους υποψηφίους και τις οικογένειες τους.

-Στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος παρακλήσεις για φοιτητές και υποψηφίους Πανελλαδικών από τον Μητροπολίτη Τιμόθεο

Ως εκ τούτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου θα τελεσθούν κατά τόπους ιερές Παρακλήσεις:

το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 και ώρα 8:30΄μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων,

την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 8:00΄μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου,

την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 8:00΄μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων,

το Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 8:00΄μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά και

την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 8:00΄μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στις ως άνω ιερές Παρακλήσεις θα τίθεται σε προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου της χειρός του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, προστάτου της Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως».

-Παρακλήσεις για εξεταζόμενους μαθητές στα Γιαννιτσά

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 8 Ιουνίου, στις 18.30, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.Την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 18.30, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

-Στην Κόρινθο την Παρασκευή 12 Ιουνίου 8.30μμ στον Ι.Ν.Απ. Παύλου

-Στην Μητρόπολη Κισάμου

Όπως ανακοινώθηκε το εσπέρας της Τετάρτης, 10 Ιουνίου και από ώρα 8.30μ.μ. έως 11.15μ.μ., εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) θα τελεστεί Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο εκ του ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα αναπεμφθεί ειδική δέηση – προσευχή, υπέρ υγείας, θείας βοηθείας και φωτισμού, για την μαθητιώσα νεολαία της Γ΄ Λυκείου που εισέρχονται στον στίβο των εξετάσεων ως επίσης και για τα νιάτα του τόπου μας. Επιπροσθέτως, λαδάκι από τον τάφο του Αγίου Λουκά (Συμφερούπολις Κριμαίας), το οποίο εστάλη προ ολίγων ημερών εις την Ι. Μητρόπολη , θα είναι διαθέσιμο για όσους επιθυμούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ