Εκκλησία

Πάτρα: Προσποιήθηκε ότι ήθελε να εξομολογηθεί και ξάφρισε το ναό

Μεγάλο θράσος είχε ένας άγνωστος άνδρας χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παντανάσσης στην Πάτρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πλησίασε τον νεωκόρο και ζήτησε πληροφορίες για να εξομολογηθεί. Στη συνέχεια αφαίρεσε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο το ερμάριο που βρίσκεται κάτω από την εικόνα της Παντανάσσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών αναφέρει:

 

Περί ώραν 12:45 εισήλθε άγνωστος στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών, ο οποίος εζήτησε από τον νεωκόρο πληροφορίες για να εξομολογηθεί

Καθ' ην στιγμήν ο νεωκόρος εισήλθε στο Ιερό Βήμα για κάποιες υπηρεσίες, ο άγνωστος αυτός αφήρεσε με τρόπο ταχυδακτυλουργικό ερμάριον που ευρίσκεται κάτω από την θαυματουργή εικόνα της Παντανάσσης, επί του οποίου ευρίσκετο μικρό εικονίδιο της Παναγίας.

Ευθύς ως αντελήφθη ο νεωκόρος την κλοπή, ειδοποίησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος με την σειρά του έπραξε τα δέοντα προς τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Άμεσα η Αστυνομία επελήφθη του θέματος και έπραξε τα δέοντα, με αποτέλεσμα να ευρεθεί σπασμένο το κυτίο που εκλάπη από τον άγνωστο, όπως και το εικονίδιο της Παναγίας, πίσω από τον Ιερό Ναό επί της οδού Γεωρ. Ρούφου, 5-7.

Οι Αστυνομικές Αρχές εργάζονται προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης.

Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες και στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και γενικότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ