Εκκλησία

Σε καθεστώς τρομοκρατίας οι ναοί της Ελλάδας: Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τον ιερέα στο Κουκάκι σαν κοινό εγκληματία

Σε καθεστώς τρομοκρατίας βρίσκονται οι ορθόδοξοι ναοί της Ελλάδας, καθώς ο ιερέας που κοινώνησε πιστούς αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Αστυνομία. Προφανώς η θεία μετάληψη είναι "αδίκημα" πλέον και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν περικυκλώσει το ναό στο Κουκάκι και αναζητούν τον ιερέα ακόμα και εντός του ναού.

Παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιείται η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι εκεί όπου το πρωί ο ένας εκ των ιερέων φέρεται να κοινωνούσε κόσμο, όπως τον εμφάνισαν κάποιες εικόνες,όπως αναφέρει ο Βασίλης Γούλας και η Λίνα Κεκέση στο protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη από νωρίς το απόγευμα κάποιοι πιστοί έφθασαν στον ναό, άναβαν ενα κερί στην κεντρική πόρτα, εκεί που έχουν τοποθετηθεί το παγκάρι, και το σημείο με καντήλι και έφευγαν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας δεν ήρθε για την Ακολουθία του Νυμφίου που ξεκίνησε στις 7, την ώρα που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αξιωματικός της αστυνομίας βρίσκεται στην εκκλησία ενώ ομάδες της αστυνομίας με δίκυκλα περιπολούν γύρω από την εκκλησία και στην ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους να έχουν αναστατωθεί. Μάλιστα, όπως είπαν κάποιοι ο ιερέας κοινώνησε περίπου 15 άτομα το πρωί της Κυριακής.

Η αστυνομία αναζητεί τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι. Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναζήτησε τον ιερέα ακόμα και μέσα στο ναό.

Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος πλέον και από την απόφαση της ιεραρχίας για τα κλειστά μεγάφωνα. Οι Έλληνες που μένουν κοντά σε εκκλησίες φωνάζουν από τα μπαλκόνια να ανοίξουν τα μεγάφωνα, αλλά σοτ κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί, οι ιερείς δεν τα ανοίγανε. 

Ο διωγμός ενός ιερέα με νομικές διαδικασίες που βρίσκεται σε εξέλιξη θυμίζει άλλες εποχές και φαίνεται πλέον πως τα μυστήρια της Ορθοδοξίας αποκτούν ακόμα πιο φανερούς εχθρούς. 

Άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

Μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 “Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

κουκακι εκκλησια κουκακι εκκλησιαhttps://www.youtube.com/watch?v=Yygk0rZAZVw&feature=emb_titlehttps://www.youtube.com/watch?v=cdlsqFSlglU&feature=emb_title

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...