Μητροπολίτης Πάφου
Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Μητροπολίτης Πάφου: «Σώμα και αίμα Χριστού η Θεία Κοινωνία… Δεν μεταδίδει κανένα ιό»

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης ήρθαν μία μέρα μετά την ανακοίνωση των δύο πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ των αποφάσεων και μέτρο που αφορά απαγόρευση των συγκεντρώσεων για άνω των 75 ατόμων καθώς και την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του μήνα. Από το μέτρο αυτό επηρεάζεται ως ήταν αναμενόμενο και ο εκκλησιασμός των πιστών και μάλιστα λίγο πριν τις γιορτές του Πάσχα, που οι εκκλησίες γεμίζουν.Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργικού για απαγόρευση -όπως προκύπτει- ακόμη και του εκκλησιασμού, μιλώντας εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στη Cyprus Times ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, είπε ότι αναλυτικές αποφάσεις θα υπάρξουν αύριο.

Σχολιάζοντας τα όσα αφορούν τη θεία κοινωνία σε σχέση με τον κορωνοϊό και κατά πόσον μέσω της κοινωνίας μπορεί να μεταδοθεί ο ιός ο Μητροπολίτης μετέφερε ξεκάθαρη άποψη. «Η Θεία Κοινωνία είναι σώμα και αίμα Χριστού και είναι πίστη της εκκλησίας διαχρονική πως δεν μεταδίδεται μέσω αυτής κανένας ιός και καμία ασθένεια. Απόδειξη γι’ αυτό είναι η πορεία της εκκλησίας τόσους αιώνες» σημείωσε ο Μητροπολίτης.

Εξήγησε παράλληλα πως «υπήρξαν ιερείς που λειτουργούσαν σε νοσοκομεία λοιμωδών νόσων, κοινωνούσαν καθημερινά λεπρούς και άλλους ασθενείς και το υπόλοιπο της Θείας Κοινωνίας το κατέλυαν οι ίδιοι. Δεν παρατηρήθηκε καμία φορά καμία μόλυνση» τόνισε.

«Η θεία κοινωνία δεν θα αλλάξει, ούτε ο τρόπος μετάδοσης της ούτε τα πιστεύω της για αυτή, επισήμανε καταληκτικά ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ