Εκκλησία

Απάντηση του Πατριαρχείου Αντιοχείας για τους απαχθέντες Επισκόπους

Μια δήλωση σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με τους δύο απαχθέντες Επισκόπους Χαλεπίου και την τύχη τους στα χέρια των τζιχαντιστών εξέδωσε το Πατριαρχείο Αντιοχείας. 

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα πως σύμφωνα με νέα έρευνα οι δύο Ιεράρχες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από το 2016

Η δήλωση του Πατριαρχείου αναφέρει: 

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, υπήρξαν πολλές ανησυχητικές αναφορές και αξιώσεις σχετικά με την υπόθεση και τη μοίρα των δύο Επισκόπων Boulos Yaziji και Mor Gregorius Youhanna Ibrahim οι οποίοι απήχθησαν στις 22 Απριλίου 2013 στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου Συρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΕλληνΟρθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής και το ΣυρΟρθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ανατολής παρακολουθούν στενά αυτές τις εκθέσεις που είναι απόλυτα ανεξάρτητες από τις ασταμάτητες προσπάθειες μας στην αναζήτηση των δύο Επισκόπων μας που λείπουν και είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμιά πέτρα μέχρι να εντοπίσουμε τον τόπο και τη μοίρα τους.


Από αυτή την άποψη, δεν επιβεβαιώνουμε ούτε αμφισβητούμε την εγκυρότητα αυτών των αναφορών ή τις διάφορες άλλες αξιώσεις που λαμβάνουμε από διάφορες πηγές σε καθημερινή βάση.


Εκφράζοντας την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα άτομα και τις οντότητες που ανησυχούν για την τύχη των Επισκόπων μας και ειδικά εκείνων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν στο να ρίξουν φως στη δοκιμασία τους, ζητούμε από όλους να προσευχηθούν για τους δύο Επισκόπους και καλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν στην επίσημη προσπάθειά μας να τερματίσουμε αυτή την ανθρωπιστική υπόθεση"

20 Ιανουαρίου 2020

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...