Εκκλησία

Ρωσική Εκκλησία: Ο Στάλιν θα μπορούσε να γίνει καλός επίσκοπος

Αξιωματούχος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πιστεύει ότι ο Στάλιν θα μπορούσε να γίνει καλός ηγέτης της εκκλησίας αν είχε αποφοιτήσει από ένα σεμινάριο και δεν είχε εγκαταλείψει την Εκκλησία...

«Αν δεν είχε απορρίψει τη χριστιανική παράδοση (ή αν δεν είχε απομακρυνθεί) και οι ικανότητές του στις στρατηγικές αποφάσεις και τις παγκόσμιες προοπτικές είχαν συνδυαστεί με τα Ευαγγέλια την ηθική, το έλεος και τη συγχώρεση, ο Στάλιν θα μπορούσε να γίνει καλός ηγέτης - είτε εκκλησιαστικός είτε κρατικός », δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Επιτροπής πρωτοπρεσβύτερος Μαξίμ Κοζλόφ στη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Business-Online.

Έτσι, ο ιερέας απάντησε στην ερώτηση αν θα είχε αποκλείσει τον Ιωσήφ Ντζουγκασβίλι (Στάλιν) από το σεμινάριο στην Τιφλίδα, εάν είχε σπουδάσει εκεί στην εποχή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε πρόσωπο προορίζεται από τον Θεό για τη σωτηρία και όλοι έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν στο επίπεδο ενός αγίου.

"Δεν είμαστε καλβινιστές που πιστεύουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι προορίζονται να χαθούν, ενώ άλλοι σίγουρα θα σωθούν. Έτσι, ο Στάλιν είχε δυνατότητες για την πολύ υψηλή ανάπτυξη", δήλωσε ο αξιωματούχος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Σημείωσε επίσης ότι όσο περισσότερα χαρίσματα είχε κάποιος που εγκατέλειψε τον Θεό, τόσο πιο έντονη ήταν η συντριβή του.

"Ας θυμηθούμε τον Λέον Τολστόι, το μέτρο του ταλέντου του και το μέτρο της συντριβής και της έλλειψης του κόσμου στο τέλος των ημερών του. Η ίδια κατάσταση είναι εδώ. Αν κάποιος μπορούσε να προβλέψει ποιος θα ήταν ο Joseph Dzhugashvili και είχε την ευκαιρία να μην χαθεί αυτό το πρόσωπο... Οι καλύτεροι παιδαγωγοί της Ρωσικής Εκκλησίας θα έπρεπε να τον είχαν προσελκύσει για να τον κατευθύνουν με τον σωστό τρόπο ", δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ