Εκκλησία

Είμαστε πιο κοντά στην ένωση Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών από ότι νομίζουμε; Η επίκαιρη προφητεία του Ησαΐα

Του Μανώλη Κείου

Όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία με αφορμή το ουκρανικό έχουν δημιουργήσει έντονο ενδιαφέρον στην Ρ/Καθολική πλευρά, ασχέτως αν επισήμως το Βατικανό δεν έχει λάβει θέση.

Αναλυτές προσκείμενοι στο Βατικανό παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και έχουν εστιάσει στην πρόσφατη διακοπή κοινωνίας και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο ιστότοπος Angelus (angelusnews.com) δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Θα μπορούσε η επανένωση μεταξύ των καθολικών και των ορθοδόξων να είναι πιο κοντά από ό, τι σκεφτήκαμε;" Σε αυτό τόνισε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην καθολική-ορθόδοξη ενότητα είναι η ένταση μεταξύ Ρώμης και Μόσχας. Εάν οι ορθόδοξες εκκλησίες χωριστούν σε φιλοουκρανικές και φιλορωσικές παρατάξεις, η φιλοουκρανική φατρία θα μπορούσε να προχωρήσει προς την επανένωση με την Καθολική Εκκλησία, χωρίς τη Μόσχα, ισχυρίζεται το άρθρο!

Το “The Plain Truth” είναι ένα πρώην δωρεάν μηνιαίο περιοδικό, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1934 από τον Herbert W. Armstrong, ιδρυτή της “Εκκλησίας του Θεού του Ραδιοφώνου”, τον οποίο αργότερα ονόμασε “Παγκόσμια Εκκλησία του Θεού (WCG)”

Για πάνω από 40 χρόνια, μέχρι το θάνατό του το 1986, ο Herbert W. Armstrong, πρόβλεψε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα επέβαλε την κυριαρχία της επί των προτεσταντικών και ανατολικών ορθόδοξων “θυγατέρων”, με σκοπό να κυριαρχήσει σε μια ενωμένη Ευρώπη. Το τεύχος του Νοεμβρίου 1963 της συγκεκριμένης εφημερίδας έγραφε:

“Το ισχυρό πρόβλημα της επίτευξης της [καθολικής] ενότητας είναι διττό. Πρώτον, συνεπάγεται τη συμφιλίωση του Ορθοδόξου Σχισματος που ξεκίνησε επίσημα το 1054 και χώρισε τις εκκλησίες στην Ανατολική Ελληνική, τη Ρωσία, τα Βαλκάνια και την Εγγύς Ανατολή από τη Ρώμη. Δεύτερον, περιλαμβάνει την αποκατάσταση στην Κοινωνία του Προτεσταντισμού, ο οποίος αναπτύχθηκε από το 1517 και μετά”.

Αυτή η πρόβλεψη βασίστηκε σε μια προφητεία στον Ησαΐα κεφ47, η οποία περιγράφει μια εκκλησία που ονομάζεται "η κυρία των βασιλείων" που έχει εξουσία πάνω από πολλά έθνη. Ωστόσο, αυτή η εκκλησία διαμαρτύρεται για τις θυγατέρες εκκλησίες που έχουν διαχωριστεί. Ο Προφήτης Ησαΐας δηλώνει ότι αυτές οι θυγατέρες διαμαρτυρίας θα επαναφερθούν υπό τον έλεγχο της μητέρας τους. Αυτή η μητέρα θα ανέλθει σε εξέχουσα θέση στο τέλος του χρόνου, ασκώντας μεγάλη επιρροή σε μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη.

Η Ρωμαιοκαθολική πλευρά ως γνωστόν, λέει το άρθρο, έχει υπογράψει συμφωνίες με Ορθόδοξους, Λουθηρανούς, Μεθοδιστές, Αγγλικανούς και άλλες θρησκευτικές ομάδες στην προσπάθειά της να ενοποιήσει τον κόσμο και ειδικά την Ευρώπη υπό τον έλεγχό της. Οι πολιτικές εντάσεις για την Ουκρανία μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στις προσπάθειες του Βατικανού για την εκ νέου απορρόφηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά δεν θα σταματήσει τη Ρώμη από την εκ νέου απορρόφηση άλλων πατριαρχείων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...