Εκκλησία

Ομοφυλόφιλος ακτιβιστής στην Σύνοδο της νέας ουκρανικής Εκκλησίας!

Μια σοβαρότητα αποκάλυψη έκανε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων σχετικά με την νέα ουκρανική εκκλησία και τα...καμώματά της!!

Ο Ivan Riabchy, ένας πολύ γνωστός ακτιβιστής των LGBT στην Ουκρανία, παραβρέθηκε στο Σύνοδο της OCU ως διερμηνέας στις 14 Δεκεμβρίου 2019 λέει η Ένωση επικαλούμενη την EADaily.

Ο Riabchy, επίσης γνωστός με το ψευδώνυμο Ivan Tussauds, κάθισε μαζί με τα μέλη της Συνόδου του OCU και παρακολούθησε την Σύνοδο ως διερμηνέας για τον "Ιεράρχη" Laroche, ο οποίος είναι Γάλλος πολίτης.

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν στο Facebook, κυρίως από υποστηρικτές του "Πατριαρχείου Κιέβου" (UOC-KP), που έχει πλέον αποσχιστεί από την νέα εκκλησία, και έγραψαν σε ένα σχόλιο για την παρουσία του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή: "Ο Riabchy είναι ένας ανοιχτός ομοφυλόφιλος και συμμετέχει τακτικά σε όλες τις γκέι παραστάσεις που διεξήχθησαν στο Κίεβο, και τώρα συμμετέχει στη Σύνοδο της Μητροπόλεως του OCU. Από αυτό προκύπτει ότι το OCU δεν έχει σκοπό να,,μεταρρυθμίσει μόνο την λειτουργία"

Η EADaily ανέφερε ότι ο Ivan Riabchy είναι "ένας γνωστός δημοσιογράφος, μεταφραστής έργων σύγχρονης γαλλικής φαντασίας και φιλοσοφικής λογοτεχνίας και ηγέτης του ουκρανικού κινήματος LGBT".

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, ο Riabchy, ο οποίος εκτός από τον ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό του τοποθετεί τον εαυτό του ως εθνικιστή και πατριώτη, βρισκόταν προηγουμένως κοντά στην ηγεσία του "Πατριαρχείου Κιέβου". Για παράδειγμα, το 2016, ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος (Denisenko) απένειμε στον Riabchy το βραβείο του Τάγματος του UOC-KP "για ειδικές υπηρεσίες αναζωογόνησης της πνευματικότητας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέλος παρούσα στην Σύνοδο της νέας εκκλησίας ήταν και μια αντιπροσωπεία παρατηρητών από το Φανάρι!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ