Εκκλησία

Την Πέμπτη αποφασίζουν οι Ρώσοι τι θα κάνουν με την Ελλαδική Εκκλησία μετά την αναγνώριση

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συναντηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην πατριαρχική κατοικία στο μοναστήρι Danilov στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου, αναφέρει η πατριαρχική υπηρεσία Τύπου.

Κι ο κλήρος πέφτει στην Ελλαδική Εκκλησία μετά την απόφαση για αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησιαστικής δομής...

Το θέμα αυτό αναμένεται να μονοπωλήσει την συζήτηση.

Ειδικά από την στιγμή  που μετά από τη συνεδρίαση της ελληνικής Ιεραρχίας, οι υπεύθυνοι Τύπου, συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου , ανακοίνωσε ότι η Ελληνική Εκκλησία είχε αποφασίσει να αναγνωρίσει την OCU. και οι ειδήσεις εξαπλώθηκαν γρήγορα προκαλώντας κατάπληξη σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε στην Ελλαδική Εκκλησία επικρατεί αναστάτωση αφού οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Κυθήρων Σεραφείμ, έγραψαν ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, καθώς δεν έχει ληφθεί σχετική ψήφος. (Διαβάστε εδώ).

Μετά την ελληνική ανακοίνωση ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων πρωθιερέας Νικολάι Balashov είχε δηλώσει σχετικά με την ρωσική αντίδραση:

«Η αξιολόγηση των συνεπειών της απόφασης αυτής για τη σχέση μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας θα πρέπει να δοθεί από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Μόσχας»...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ