Εκκλησία

Η Ιστορική Ορθόδοξη Εκκλησία του Σικάγου με την δακρυρροούσα εικόνα της Παναγίας πωλήθηκε για 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Άδοξο τέλος είχε η ιστορία με την Ιστορική Ορθόδοξη Εκκλησία του Σικάγου όπου έγινε λόγος για την εικόνα της Παναγίας που δάκρυζε αφού αυτή τελικά πωλήθηκε για 2,5 εκατομμύρια δολάρια!

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ενορίτες μιλούσαν  για θαύμα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής πτώχευσης έχει πλέον υπογράψει την πώληση της ιστορικής ελληνικής εκκλησίας στη Βορειοδυτική πλευρά του Σικάγου.

https://www.youtube.com/watch?v=_m7jB7iYgnE

 

Εκατοντάδες έχουν συρρεύσει στην εκκλησία από την Κυριακή όταν αναφέρθηκε πως εικόνα της Παναγίας δακρύζει (Διαβάστε εδώ)

«Θεωρώ ακατανόητο το γεγονός ότι εμείς ως ελληνική κοινότητα δεν μπορούσαμε να σώσουμε την εκκλησία μας. Τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια για τους Έλληνες δεν είναι πολλά λεφτά», δήλωσε η Stathea Flevaris, 40χρονη  μέλος της εκκλησίας.

Την Κυριακή, ο ιερέας στην εκκλησία είδε δάκρυα να ρέουν κάτω από το πρόσωποτης εικόνα της Παναγίας που κρατούσε τον Ιησού.

"Εμφανίζεται επειδή θέλει να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα", δήλωσε ο επισκέπτης της εκκλησίας Diane Klima.

Αλλά στο ομοσπονδιακό δικαστήριο πτώχευσης στο κέντρο της πόλης, δεν υπήρξαν θαύματα, καθώς η εκκλησία έχασε το παλιό κτίριό της.

"Περιμέναμε για ένα σημάδι, προσευχόμαστε εδώ και χρόνια για ένα σημάδι και προσωπικά έλαβα το σημάδι που έψαχνα", δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Αγίας Τριάδας Patty Fortsas.

Τώρα η Αγία Τριάδα, που είναι η δεύτερη παλαιότερη ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη χώρα, πρέπει να βρει ένα νέο κτίριο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να μεταφερθούμε σε μια νέα θέση και ελπίζουμε να ομορφύνουμε αυτή τη νέα θέση με όλα αυτά τα αντικείμενα», δήλωσε ο δικηγόρος της εκκλησίας David Herzog.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ