Εκκλησία

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις νέας κυβέρνησης-Εκκλησίας;

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα δεχθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 15:30 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Εντύπωση προκαλεί πως η συνάντηση θα γίνει εν μέσω των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία ξεκίνησε χθες τις εργασίες της και ολοκληρώνεται αύριο.

Μάλιστα χθες κατά την πρώτη συνεδρίαση ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την Δ.Ι.Σ. περί των συναντήσεων μετά του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην Εκκλησία.

Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως την περασμένη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε μία καινούργια δημιουργική χρονιά τονίζοντας ότι πραγματοποιούμε ανταποδοτική εθιμοτυπική επίσκεψη, «αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο σε αυτό. Θα ανταλλάξουμε απόψεις για γενικά θέματα και θα καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το χειμώνα και τον καιρό που έρχεται».

Η υπουργός ανέφερε ότι «η συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας πάνω στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της πολιτείας και της Εκκλησίας και με κάθε διάθεση και πρόθεση για μια γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συνεργαστούμε σε βάθος τον καιρό που θα ακολουθήσει».

Όλα αυτά μπροστά στις κάμερες γιατί οι ανατροπές ήρθαν άμεσα!!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διατηρεί τα Θρησκευτικά Φίλη - Γαβρόγλου στα Δημοτικά Σχολεία...

Εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης για τα μαθήματα των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό σχολείο» απέστειλε προς τα Δημοτικά Σχολεία η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εγκύκλιο, για τα Θρησκευτικά ορίζεται ότι "Για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017-18»)".

Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση συνέχισης εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών και των Φακέλων Μαθήματος της Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά!

'Ετσι οι αρχικές υποσχέσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και συμμόρφωση με τις συνταγματικές επιταγές διαψεύδονται άμεσα με την παρούσα απόφαση της Υφυπουργού.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο δεν αποκλείεται να έχει άρωμα ουκρανικό μιας και βοά η πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα πως ο πρωθυπουργός είναι άνθρωπος του Φαναρίου το οποίο επιθυμεί διακαώς αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος και το θέμα του νέου διοικητή του Αγίου Όρους, καθώς η αντικατάσταση του στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Κωστή Δήμτσα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα από την νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...