Εκκλησία

Κόβουν και την σαμπάνια των νικητών στο Κύπελλο Αγγλίας για να μην θιγούν οι μουσουλμάνοι

Οι νικητές του Κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup), ενός ιστορικού θεσμού για το ποδόσφαιρο γενικότερα και όχι μόνο στη νησί, δεν θα λαμβάνουν πλέον την καθιερωμένη σαμπάνια λόγω... θρησκείας.
Η μακρόχρονη παράδοση περνάει στην ιστορία και οι κάτοχοι του τίτλου εφεξής θα πρέπει να βολευτούν χωρίς αλκοόλ.

Η FA δεν θα παράσχει πλέον σαμπάνια για τους νικητές του FA Cup από τον σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων των ποδοσφαιριστών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με προφανή την περίπτωση των μουσουλμάνων αθλητών.

Το διοικητικό όργανο της διοργάνωσης της Αγγλίας είχε μια μακρόχρονη παράδοση να απονέμει στους νικητές μια σαμπάνια μαζί με το τρόπαιο. Η σαμπάνια συχνά χρησιμοποιείται από τους παίκτες για ψεκασμό στους πανηγυρισμούς, αλλά αυτό δεν θα συμβεί στο φετινό τελικό του σταδίου Wembley μεταξύ Manchester City και Watford.

Αντ 'αυτού, θα παρέχεται ένα υποκατάστατο χωρίς αλκοόλ, ώστε οι παίκτες να μπορούν ακόμα να ψεκάσουν το περιεχόμενο ο ένας πάνω στον άλλο.

Ο Riyad Mahrez της Μάντσεστερ Σίτι, ο Μπένιαμιν Μέντι και ο Ιλκάι Γκουντόγκαν της ίδιας ομάδας είναι από τους μουσουλμάνους που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στο φετινό τελικό, μαζί με τον Abdoulaye Doucoure της Watford. Το Ισλάμ ως γνωστόν απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ.

Επιπλέον, ορισμένοι άλλοι παίκτες είναι κάτω από τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης οινοπνεύματος, μικρότεροι της ηλικίας 18 ετών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ