Εκκλησία

Αύριο η δίκη για τους Εσφιγμενίτες-Στήριξη από Αμβρόσιο

Αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου θα αρχίσει η εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης των Εσφιγμενιτών στις αίθουσες του υπογείου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 9:00 πμ. όπου δικάζονται οκτω μοναχοί, μαζί µε τον Ηγούμενο της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Μεθόδιος και οι μοναχοί κατηγορούνται για "επίθεση μολότοφ σε δικαστικό επιμελητή που επιχείρησε να εισβάλει με σκαπτικό μηχάνημα στο Αντιπροσωπείο του Μοναστηριού στις Καρυές "

Ως γνωστόν ο γέροντας Μεθόδιος έχει καταδικασθεί σε 20 χρόνια και 4 μηνες κάθειρξη για ηθική αυτουργία για τα επεισόδια των Καρυών όταν ο ίδιος βρισκόταν στο μοναστήρι, περίπου 50 χλμ. Μακρυά. Η απόφαση του πρωτομελούς δικαστηρίου βασανίζει ακόμη την μοναστική ζωή των πατέρων αλλά και τις συνειδήσεις όλων...

Από την πλευρά των Εσφιγμενιτών εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

“Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στούς δικαστικούς λειτουργούς της χώρας μας όμως παρακαλούμε ολους τους φίλους & πιστούς της μονής μας να προσευχηθούν για αυτούς, ώστε αυτή ή αδικία να λάβει αίσιο τέλος και το αίσθημα δικαίου να επιστρέψει στις ζωές μας και η γαλήνη στις καρδιές μας. Αδέλφια ας προσευχηθούνμε όλοι μαζι για αυτούς” αναφέρεται συγκεκριμένα.

Στο μεταξύ είχαμε και παρέμβαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου με επιστολή του προς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή ο Μητροπολίτης σημειώνει μεταξύ άλλων πως "O Γέροντας Μεθόδιος και οι µοναχοί της Μονής Εσφιγμένου αποτελούν έμψυχο θησαυρό για το Άγιο Όρος”

Στην επιστολή του ο Μητροπολιτης Καλαβρύτων διαβεβαιώνει, επίσης, τους φυσικούς δικαστές του Γέροντα Μεθόδιου και των μοναχών του ότι είναι "πιστοί΄ διάκονοι της Εκκλησίας του Χριστού" και "αγνοι΄ ασκητές κατά το σώμα και την καρδιά".

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗΣ

ΚΑΛΆΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΊΑΣ

ΑΜΒΡΌΣΙΟΣ

Εν Αιγίω τη Τετάρτη,

27 Μαρτίου 2019

Προς Το Μικτόν Ορκωτόν Εφετείον Θεσσαλονίκης

Εντιµότατε Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθέντες, ότι εις την Θεσσαλονίκην, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, δειξάγεται κατ' αυτάς δίκη με κατηγορουµένους τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιµ. π.Μεθόδιον, Καθηγούµενον της Ιεράς Μονής Εσφιγµένου του Αγίου Όρους και τινας εισέτι Μοναχούς - Αδελφούς της σεβασμίας ταύτης Ιεράς Μονής, σχετικώς με το περιστατικόν εκρήξεως, ήτις έλαβε χώραν εις τας Καρυάς εν έτει 2013, επιτρέψατε εις την ελαχιστότητά μας να Σας τονίσωµεν, ότι τόσον ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος

π. Μεθόδιος, όσον και οι λοιποί Αδελφοί της σεβασμίας ταύτης Μονής αποτελούν σέμνωμα της Μητρός ημών Εκκλησίας, ανεκτίμητον δε έµψυχον θησαυρόν του Αγιωνύµου Όρους!

Σας διαβεβαιούµεν, ότι διακονούν την Αγίαν Ορθοδοξίαν µας τόσον ευπίστως, όσον και θεοφιλώς, καθ' όσον είναι πιστοί διάκονοι του Νυμφίου της Εκκλησίας και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ταπεινοί δε ασκηταί, αγνοι κατά τε΄ το σώμα και την καρδίαν των!

Αποτελούν σέμνωµα της Μοναχικής Πολιτείας!

Ταύτα εθεωρήσαµε χρέος να Σας γνωρισωµεν εν βάρει της αρχιερατική ημών συνειδήσεως.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ