Εκκλησία

Ιεραρχία -Εκλογές: Έμεινε κανείς “αρχιεπισκοπικός” που να μην τακτοποιήθηκε;

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Για ακόμη μια φορά σε εκλογές Ιεραρχών “τακτοποιήθηκαν” οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου.

Πριν από περίπου ένα χρόνο στην Μάνη βγήκε “Ιερωνυμικός” συνεργάτης και μάλιστα με πρωτοφανείς διαμαρτυρίες έξω από την Σύνοδο.

Τον περασμένο Οκτώβριο πάλι ένας στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου τακτοποιήθηκε με την εκλογή του στον μητροπολιτικό θρόνο Λαρίσης.

Χθες ο Επίσκοπος Σαλώνων μέσω μια περίεργης διαδικασίας εκλέχθηκε Μητροπολίτης Γλυφάδας και ο Επίσκοπος Μεθώνης Μητροπολίτης Περιστερίου.

Ουδείς αμφιβάλλει για την αξία τους , αλλά αυτό το ζήτημα με την “τακτοποίηση” του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει...

Να θυμίσουμε πριν μερικά χρόνια:

Διαυλείας Γαβριήλ: Τακτοποιήθηκε... Αρχιμ, Γιακουμάκης: Τακτοποιήθηκε... Αν προσθέσει κανείς και τον Μάξιμο Παπαγιάννη που έγινε Μητροπολίτης Ιωαννίνων-προκαλώντας τότε και έντονη αντιπαράθεση με το Φανάρι- αναρωτιέται πλέον αν έμεινε κανείς από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου που να έμεινε ατακτοποίητος....

Πέρσυι τον Φεβρουάριο Επίσκοπος Θεσπιων ο π.Συμεών Βολιώτης και πάει λέγοντας...

Όποιος έχει μάτια βλέπει και όποιος έχει ώτα ακούει, λέει ο λαός κι αυτό που συνέβη και χθες στην Ιεραρχία ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσης...τακτοποίησης.

Μητροπολιτικοί θρόνοι που άδειασαν λόγω συγκυρίων βρήκαν τους νέους Ιεράρχες τους.

Προς τι τόση βιασύνη αλήθεια για να τακτοποιηθούν “όλοι οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου”;

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.....

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ