Εκκλησία

Ντέρμπι με ανατροπή και ισοψηφία στην Γλυφάδα! Νέος Μητροπολίτης ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου Σαλώνων Αντώνιος

Σκληρό ντέρμπι με ανατροπή είχαμε στην εκλογική διαδικασία για την Μητρόπολη Γλυφάδας.

Οι Ιεράρχες τελικά δεν επιβεβαίωσαν την επιλογή των πιστών της Μητρόπολης, αλλά και των αρχών των περιοχών, τις οποίες περιλαμβάνει αυτή, όπως εκφράστηκε με επιστολές προς τον Αρχιεπίσκοπο και ψηφίσματα,  εκλέγοντας νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης τον Σαλώνων Αντώνιο.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Γλυφάδας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωινος, που ήταν υποψήφιος και για την Μητρόπολη Μάνης, και απολάμβανε της στήριξης πιστών και αρχών της περιοχής αρχικά φάνηκε να κερδίζει έδαφος αλλά ήρθε η ανατροπή.

Μετά την δεύτερη ψηφοφορία και αφού έγινε επανακαταμέτρηση έλαβαν και οι δύο 38 ψήφους, το χαμηλότερο αριθμό με τον οποίο έχει εκλεγεί τα τελευταία χρόνια Μητροπολίτης, ενώ νωρίτερα το τριπρόσωπο διαμορφώθηκε ως εξης με μια οριακή διαφορά που κατέδειξε το..ντέρμπι:

1. Αρχιμ. Αλέξιος Ψωινός: 52

2. Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος: 50

  1. Αρχιμ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης: 21

Ύστερα από την επανακαταμέτρηση των ψήφων και μετά την ισοψηφία τελικά νέος μητροπολίτης Γλυφάδας εκλέγεται ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος λόγω έχων τα πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται πως η υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου αμφισβητήθηκε έντονα από τον Μητροπολιτη Μεσσηνίας με κείμενό του, ενώ η συγκεκριμένη υποψηφιότητά φημολογείτο πως απολάμβανε και της στήριξης του Αρχιεπισκόπου.

Ο εκλεγμένος Μητροπολίτης Γλυφάδος είναι και γενικός διευθυντής της ΕΚΥΟ, της οικονομικής υπηρεσίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΨΗΦ. ΜΗΤΡΟΠ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...