Εκκλησία

Τσουνάμι βίας στην Ουκρανία για το εκκλησιαστικό, νίπτει τας χείρας του το Φανάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Την στιγμή που η Ορθοδοξία μοιάζει πιο διχασμένη από ποτέ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκτός τόπου και χρόνου στην χθεσινή εορτή έστειλε πάλι μήνυμα ρίχνοντας λάδι στην φωτιά της αντιπαράθεσης.

Μιας αντιπαράθεσης που στην Ουκρανία παίρνει ολοένα και περισσότερη βίαιη μορφή παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρχών και το πογκρόμ κατά των εκπροσώπων της κανονικής Εκκλησίας γιγαντώνεται.

Ο κ. Βαρθολομαίος λοιπόν χθες έστειλε νέο μήνυμα υποστηρίζοντας πως “έναντι των όποιων αμφισβητήσεων των δικαίων και προνομίων του Οικουμενικού Θρόνου προβάλλουμε την καθαγιασμένη πράξη, τάξη και παράδοση της Ορθοδοξίας”

https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/videos/2329019110713290/

Μόνο που το Φανάρι εγκλωβισμένο στις παρωπίδες της δήθεν ανωτερότητας αδυνατεί να δει όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

Έχοντας ήδη επιτεθεί σε πολλούς κληρικούς και λαϊκούς, "ακτιβιστές" από την ουκρανική νέα εκκλησία επιτέθηκαν πρόσφατα και σε μια μοναχή.

Η Μοναχή Δημητρία (Pasevich) από την Μονή Αγίας Προστασίας στο χωριό Olkha υπέβαλε δήλωση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Zhytomyr σχετικά με τα σωματικά τραύματα που προκλήθηκαν σε αυτήν κατά την πρόσφατη επίθεση επιδρομέων στην Εκκλησία της Γεννήσεως στην Baranovka.

Ο πνευματικός πατέρας του μοναστηριού Αρχιμανδρίτης Αμφιλοχίος (Μπόλοσνενκο) ανέφερε ότι η γερόντισσα Δημητρία συμμετείχε στην προσευχή -διαμαρτυρία για την υπεράσπιση της εκκλησίας, όταν της επιτέθηκαν οι υποστηρικτές της νέας Εκκλησίας.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μοναχή, η γερόντισσα είναι και μητέρα ενός στρατιώτη-ήρωα που έχασε τη ζωή του στην περιοχή εν μέσω αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία. Της απονεμήθηκε το βραβείο της "Τάξης των μαχητών αγωνιστών ", αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους «εθνικιστές» να της επιτεθούν και να την χτυπήσουν.

Ένας από τους εμπνευστές της επίθεσης στην εκκλησία, χτύπησε την καλόγρια στον ώμο και στο στήθος και στη συνέχεια στο πρόσωπο. Τότε την έριξε στο έδαφος και την κλώτσησε. Κάλεσε τους εθνικιστές να αποφασίσουν για τη μοίρα της εκκλησίας - «ρωσικά» ή «ουκρανικά», παραβιάζοντας την υπηκοότητα των τοπικών πιστών.

Οι ασεβείς ακτιβιστές έριξαν επίσης αυγά στο πατέρα Αμφιλόχιο και έσπασαν τις κλειδαριές από την πόρτα. Κάποιοι από αυτούς αναγνωρίστηκαν ως γνωστοί άθεοι.

https://www.youtube.com/watch?v=_Ssa6F_vxt4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...