Εκκλησία

Η ντροπή του Φαναρίου συμπλήρωσε 4 χρόνια χωρίς ούτε μια εξήγηση! Τι έγινε με την απαράδεκτη κίνηση του Μητροπολίτη Ελσίνκι να συλλειτουργήσει με γυναίκα επίσκοπο;

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες από την απαράδεκτη κίνηση του Μητροπολίτη Ελσίνκι να συλλειτουργήσει με γυναίκα επίσκοπο και το Φανάρι συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα!

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας την Παρασκευή που έρχεται και εδώ και 4 συναπτά έτη περιμένουμε να μας ενημερώσει το Φανάρι τι έχει σκοπό να πράξει για το κραυγαλέο και απαράδεκτο περιστατικό στην Φινλανδία με μια γυναίκα Επίσκοπο την οποία ανέβασε στο βωμό Ορθόδοξος ιεράρχης.

Στο Φανάρι τεχνηέντως έχουν αποσιωπήσει την ιστορία θεωρώντας πως θα ξεχαστεί ή πως ο κόσμος θα την προσπεράσει, αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν…Εμείς είμαστε εδώ και με κάθε ευκαιρία θα το θυμίζουμε. Ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ το θέμα των διευκρινίσεων!

Κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής αναρωτιέται πλέον τι συμβαίνει;

Θυμίζουμε πως στις αρχές Μαρτίου του 2015 σάλος είχε προκληθεί μετά την κίνηση του Μητροπολίτη Ελσίνκι Αμβρόσιου της φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να καλέσει γυναίκα επίσκοπο, την Irja Askola της Λουθηρανικής Εκκλησίας, στο βωμό κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Με αφορμή αυτό το περιστατικό η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνήλθε περί τα μέσα Μαρτίου του 2015 αποφάσισε να παρέμβει ζητώντας εξηγήσεις! … Κι από τότε άκρα του τάφου σιωπή….Και στο μεταξύ παρήλθαν ούτε ένα ούτε δύο αλλά 4 ολόκληρα χρόνια!!

Υπενθυμίζεται πως στο τότε ανακοινωθέν της η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέφερε: «Μεταξύ άλλων εθεωρήθη και αναφορά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντος επί προσφάτου αντικανονικής ενεργείας του Μητροπολίτου Ελσιγκίου Αμβροσίου, και απεφασίσθη όπως ζητηθώσι παρά του τελευταίου πλείονες διευκρινήσεις περί αυτής προς λήψιν εν συνεχεία των προσηκουσών αποφάσεων.»

Τι έγινε τελικά με τις διευκρινίσεις; Δόθηκαν; Δεν δόθηκαν; Πόσος χρόνος χρειάζεται πια για να δώσει ένας Μητροπολίτης εξηγήσεις; Εκτός και αν καλύπτονται τα ατοπήματα των Ιεραρχών ηθελημένα, κάτι που αρνούμαστε να πιστέψουμε όσο και αν έχει ξεπέσει το Φανάρι!

Απλούς προβληματισμούς του κάθε κοινού νου θέτουμε και περιμένουμε απαντήσεις..

Το μόνο που νοιάζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι να πλασάρει τα ¨δικαιώματα της μητρός εκκλησίας" στην Ουκρανια. Και κόπτονται τα φαναριώτικα εξαπτέρυγα πως τηρείται η νομιμότητα στην Ουκρανία. Στην Φινλανδία πότε θα τηρηθεί η εκκλησιαστική νομιμότητα αλήθεια;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ