Εκκλησία

Οι Αγγλικανοί γιόρτασαν την 25η επέτειο της γυναικείας ιεροσύνης

Μια λειτουργία αφιερωμένη στην 25η επέτειο της πρώτης χειροτονίας των γυναικών στην ιεροσύνη, πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στο ανάκτορο Lambeth, δηλαδή στην λονδρέζικη έδρα του Αρχιεπισκόπου του Canterbury.

Μεταξύ των προσκεκλημένων  ήταν γυναίκες, που χειροτονήθηκαν το 1994, λαϊκοί, στελέχη που έλαβαν ενεργό μέρος στην εκστρατεία για την θέσπιση του γυναικείου ιερατείου, και άλλοι πολλοί.

Η πρώτη γυναίκα που έγινε ιερέας στους Αγγλικανούς, η Angela Berners-Wilson, έλαβε επίσης μέρος στην τελετή.

Με την ευκαιρία της επετείου, πέντε γυναίκες επισκόποι βρέθηκαν στο ανάκτορο Lambeth: η Libby Lane, Επίσκοπος Derby, η Karen Gorem, Επίσκοπος του Sherborne, η ΈΛεν Χάρτλεϊ, Επίσκοπος Ριπόνα, η Emma Ainson, Επίσκοπος Penrith και η J. Bailey Wells, Επίσκοπος Ντόρκινγκ.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Τζέισον Γουέλμπι, καλωσόρισε τους επισκέπτες και είπε: "Πολλοί από τους παρόντες εδώ σήμερα έγιναν πρωτοπόροι στην πραγματοποίηση του τι σημαίνει να είσαι γυναικα ιερέας στην Εκκλησία της Αγγλίας - όχι μόνο για τους εαυτούς τους και τις κοινότητές τους αλλά και για ολόκληρο το Σώμα του Χριστού. Ας μαρτυρήσουμε την εκτίμησή μας προς εκείνους που άνοιξαν αυτό το δρόμο το 1994 και υποστήριξαν εκείνους των οποίων η πορεία προς την ιεροσύνη ήταν τότε ανοιχτή ».

Η πρώτη ομάδα γυναικών χειροτονήθηκε στον καθεδρικό ναό του Μπρίστολ στις 12 Μαρτίου 1994.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...