Εκκλησία

Τι τρέχει στην Μητρόπολη Εδέσσης; Μοναχός καλεί τον κόσμο να φύγει από τις εκκλησίες

«Μοναχός» που περιφέρεται στην Πέλλα, αποκαλεί τους επισκόπους της Εκκλησίας αιρετικούς και καλεί τους πιστούς σε απόσχιση από την Εκκλησία της Ελλάδος. 

Τη δράση του μοναχού καταγγέλλει η Μητρόπολη Εδέσσης σε ανακοίνωσή της και συγκεκριμένα αναφέρει:

Πληροφορηθήκαμε ότι στην Μητροπολιτική Επαρχία μας περιφέρεται μοναχός ονομαζόμενος Μακάριος, ο οποίος δηλώνει Αγιορείτης και μάλιστα Κουτλουμουσιανός. Ο εν λόγω μοναχός περιφέρεται διανέμοντας φυλλάδια ζηλωτικού περιεχομένου χαρακτηρίζοντας όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας αιρετικούς και προδότες της πίστεως. Προτρέπει επίσης τους ανυποψίαστους ακροατές του να απομακρυνθούν από τις ενορίες τους και να αποσχισθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος με την πρόφαση μιάς αυθαίρετης και αστήρικτης αποτειχίσεως.

Προ ημερών η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις Μητροπόλεις, ότι ο μοναχός αυτός έχει από ετών διαγραφεί από το μοναχολόγιο της μονής της μετανοίας του, αφού διέκοψε ο ίδιος κάθε κοινωνία με την ιερά αδελφότητα, και έκτοτε δεν έχει καμία σχέση με αυτήν.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων των πιστών για την διχαστική προσηλυτιστική δράση του και συνιστούμε την επικοινωνία με τους κανονικούς ποιμένες των ενοριών τους σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν αυτήν η κάποιαν άλλη παρόμοια δραστηριότητα. Δυστυχώς πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι που με πρόφαση το θέλημα του Θεού προκαλούν θανάσιμο κίνδυνο στις ψυχές των ανθρώπων κατά τον λόγο του Κυρίου μας: «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισιν λύκοι άρπαγες.» (Μθ. 7,15) Δηλαδή, προσέχετε τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται σε σας με ένδυμα προβάτου, αλλά μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...