Εκκλησία

Βλάσφημο ντοκιμαντέρ για τον Ιησού Χριστό ετοίμασαν και παρουσιάζουν οι Έλληνες Μυθικιστές-Τον συγκρίνουν με τον Μπάτμαν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνηθισμένοι να προκαλούν απλά για να επιβεβαιώσουν την υπαρξή τους -ή άραγε καλύτερα την ανυπαρξία τους- οι αυτοαπακαλούμενοι Έλληνες Μυθικιστές ετοίμασαν και παρουσιάζουν ντοκιμαντέρ που ξεπερνά τα όρια της βλασφημίας και συγκρίνει μεταξύ άλλων τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό με τον ήρωα τον κομικ Μπατμαν!

Το ντοκιμαντέρ “Το αρχέτυπο του Ήρωα” (αγγ. τιτλος Batman & Jesus) του Αμερικανού σκηνοθέτη Jozef K. Richards, μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων με....ερευνητές, με όπλο τον αήθη σαρκασμό υποστηρίζει πως εξετάζει όλα τα δεδομένα για την ιστορικότητα του Ιησού, συγκρίνοντας τα διαθέσιμα στοιχεία με το πεδίο που αποκαλεί “μοντέρνα μυθολογία”.

Στο “Αρχέτυπο του Ήρωα” ανιχνεύονται οι ρίζες της Ιουδαϊκής και Χριστιανικής διδασκαλίας.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του γνωστού ήρωα των κόμιξ, του Μπάτμαν, ερευνάται η “διάδοση μυθικών ιστοριών στις ανθρώπινες κοινωνίες”, ενώ παράλληλα γίνεται ένας εντελώς αστοιχείωτος και απαράδεκτος παραλληλισμός της “μετάλλαξης των Ευαγγελίων της Βίβλου δια μέσου των αιώνων, με την αντίστοιχη εξέλιξη της ιστορίας του Μπάτμαν σε βιβλία και κινηματογράφο κατά τις τελευταίες δεκαετίες”.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η διάρκειας 100 λεπτών ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του Mythinformation IV στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στην Ελλάδα οι Έλληνες Μυθικιστές εξασφάλισαν τις απαραίτητες άδειες, δούλεψαν πάνω στη μετάφραση και τον υποτιτλισμό της ταινίας και ήρθαν σε επαφή με τον κινηματογράφο Τριανόν στο κέντρο της Αθήνας (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101) και ανακοίνωσαν πλεόν τη διοργάνωση ενός διήμερου κινηματογραφικού event, στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το νέο φιλμ του Jozef K. Richards

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο “Αρχέτυπο του Ήρωα” για τις ανάγκες των γυρισμάτων εξασφαλίστηκε ακόμα και η ενοικίαση μιας Ευαγγελικής εκκλησίας, που διαμορφώθηκε κατάλληλα.

https://www.youtube.com/watch?v=_80_gCz1JO8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ