Εκκλησία

Ο Βαρθολομαίος τελεί Ορθόδοξη Ακολουθία σε… Ευαγγελικό Ναό στη Στουτγάρδη (Βίντεο)!

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΕΛΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΝΑΟ!!!
ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ;

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016, μία ημέρα μετά το πέρας της ονομαζόμενης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» της Κρήτης, ο Πάπας Φραγκίσκος σχολίαζε πως έγινε «ένα βήμα προς τα εμπρός»! Αν και στο τελικό μήνυμα της Συνόδου η φράση «Οι διάλογοι που διεξάγει η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν σημαίνουν ποτέ συμβιβασμό σε ζητήματα πίστεως» καθησυχάσει τους απανταχού προβληματισμένους για τις σχέσεις των Ορθοδόξων ταγών με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο, το ερώτημα παραμένει!  «ένα βήμα μπροστά»; Μπροστά προς ποίαν κατεύθυνση ακριβώς άραγε; Στην ίδια συνέντευξη του ο σχισματικός και κυρίως αιρετικός Πάπας Φραγκίσκος θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεσή μας. Μιλώντας στην «La Stampa» διευκρίνισε πως «Ήταν ένα βήμα προς τα εμπρός, αν και δεν είναι 100%». «Πάρτε, για παράδειγμα, τα παιδιά, είπε. Πρώτα σέρνονται και στη συνέχεια προχωρούν με τα πόδια»… ». Σε σχέση με τις τέσσερις (4) απουσίες της Συνόδου (από την Κρήτη απουσίαζαν οι Εκκλησίες Αντιοχείας, Ρωσίας, Γεωργίας και Βουλγαρίας), είπε πως «Οι λόγοι για τους οποίους ορισμένες Εκκλησίες απουσίαζαν ήταν ειλικρινείς.

Υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν»!
Και την ίδια στιγμή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επερχόμενες εκδηλώσεις μνήμης της 500ής επετείου της προτεσταντικής «Μεταρρύθμισης» είπε: «νομίζω ότι ίσως αυτή είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για μας όχι μόνο να θυμηθούμε τις πληγές και των δύο πλευρών αλλά και να αναγνωρίσουμε τα δώρα της Μεταρρύθμισης» ενώ χρησιμοποίησε και επαινετικά λόγια για τον Μαρτίνο Λούθηρο!

Αλήθεια τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα, 6 Ιουνίου 2017; Ας κάνουμε κι εμείς ένα βήμα πίσω για να δούμε πού έφθασαν τα βήματα του ‘’ορθοτομούντος’’ Βαρθολομαίου, του νυν Πατριάρχη μας! Ω της προδοσίας! Ο παρακάτω τίτλος άρθρου τα λέει όλα!  «Ο Βαρθολομαίος τελεί Ορθόδοξη Ακολουθία σε… Ευαγγελικό Ναό στη Στουτγάρδη (Βίντεο)! .

https://youtu.be/WmJ7u_I2LIU

Ο Μανώλη Κείου γράφει «Ὁ  Βαρθολομαῖος (ἀφοῦ ΟΛΟΙ οἱ Ποιμένες τοῦ ὑποτάχτηκαν), συνεχίζει νὰ προκαλεῖ Προχθὲς τέλεσε Ὀρθόδοξη Ἀκολουθία (Ἑσπερινό) σὲ αἱρετικό - Εὐαγγελικὸ Ναὸ στὴ Στουτγάρδη! Παρόντες Προτεστάντες καὶ Παπικοί! Εἶναι χαρακτηριστικὸ ὅτι προτίμησε τὸν Εὐαγγελικὸ Ναό ἐνῶ ὑπάρχει Ὀρθόδοξος Ναὸς στὴν Στουτγάρδη! Καὶ εἶναι ἐξοργιστικὸ πρῶτον, ὅτι παραιτήθηκε τοῦ δικαιώματος νὰ ἀναρτηθοῦν εἰκόνες στὸν ναό, γιὰ νὰ μὴν …προσβάλλει τοὺς αἱρετικούς, οἱ ὁποῖοι ὡς γνωστὸν εἶναι Εἰκονομάχοι (στὸ βίντεο φαίνεται ὅτι δὲν ὑπάρχουν εἰκόνες) καὶ δεύτερον τὸ Εὐαγγέλιο τὸ τοποθέτησαν πάνω σὲ μιὰ μὴ καθαγιασμένη τράπεζα! Ὁ κ. Βαρθολομαῖος προέτρεψε τὶς Χριστιανικὲς Ἐκκλησίες (τοὺς αἱρετικούς) σὲ μιὰ πιὸ στενὴ συνεργασία καὶ σὲ μιὰ κοινὴ χριστιανικὴ Ὁμολογία(!) ἡ ὁποία (ὅπως εἶπε) εἶναι στὸ σημερινὸ καιρὸ πολὺ σημαντική. Ἐπίσης τόνισε τὴν ἱστορικὴ σημασία τοῦ Μαρτίνου Λούθηρου καὶ ἐξέφρασε τὴν ἐλπίδα ὅτι ἀπὸ τὴν μνήμη του Λούθηρου θὰ ἀναδυθοῦν πολλὰ πνευματικὰ κέρδη! [Καὶ "ἅγιος" ὁ Λούθηρος!]…» :

Αν καταφέραμε να δείξουμε το «ένα βήμα μπροστά» του οικουμενικού μας αλλά και την «Μπροστά κατεύθυνση» της ληστρικής συνόδου της Κρήτης που οδηγεί κατ’ ευθείαν στον παναιρετικό οικουμενισμό και από κει στον σατανισμό (σύμφωνα με τον π. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο) αλλά και αν αποδείξαμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει το διορατικό «χάρισμα» που έχει και ο διάβολος αφού ο λόγος του για τις επερχόμενες εκδηλώσεις μνήμης της 500ής επετείου της προτεσταντικής «Μεταρρύθμισης», που είπε: «νομίζω ότι ίσως αυτή είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για μας…» βγήκε πραγματικώς!, ρωτούμε τους ευσεβείς κληρικούς της Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και ειδικά όσους είναι και υποψήφιοι προς επίσκοποι: Στην Πτολεμαΐδα υπάρχει «Χριστιανική Εκκλησία» των Ευαγγελικών από χρόνια κλειστή! Δεν είναι καλό να μιμηθούν τον ορθοτομούντα Πατριάρχη; Ή δεν είναι καλύτερο να βγείτε επιτέλους άγιοι κληρικοί μας από την ένοχη σιωπή και να κάνετε ένα βήμα ομολογίας πριν να είναι αργά; Πριν σατανοκρατηθούμε και δεθούμε από την οικουμενιστική παραφροσύνη που όμοιά της δεν υπάρχει; Και που τέρμα της θα ‘ναι να χάσουν οι πιστοί οπαδοί σας μαζί με την αφεντιά σας το Άγιον Βάπτισμα, αφού δεν κρατούν τη διπλή υπόσχεσή τους, δηλαδή το ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ τον Σατανά μαζί με το ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ τω Χριστώ.

Να εν Χριστώ αδελφοί μου η ευκαιρία τους για να αποδείξουν τον εαυτό τους συνένοχο ή όχι της μεγαλύτερης προδοσίας του 21ου αιώνα! Να και η απόδειξη ότι όλοι όσοι έπαψαν να μνημονεύουν τον επίσκοπο εκείνο που παραδέχεται τη ληστρική σύνοδο της Κρήτης ως Αγία, είναι άξιοι επαίνων και όχι τιμωρίας, αμήν. Ιδού τα αποτελέσματα της ακάθαρτης «συνόδου» (Ακάθαρτο αποκάλεσε το πνεύμα του Οικουμενισμού ο γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης).

Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Ιεροψάλτης
Πτολεμαΐδα

Υ.Γ.
Εν τέλει αδελφοί, «νομίζω ότι ίσως αυτή είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή» ΚΑΙ για μας!  Όχι μόνο να θυμηθούμε τις πληγές και των δύο πλευρών, των φιλοοικουμενιστών και των παλαιοημερολογιτών  αλλά και να αναγνωρίσουμε τα δώρα της Αποτείχισης που καταλαγιάζουν την οργή του Θεού, άχρι καιρού. Επίσης ας έχουμε κατά νου και τον παρακάτω λόγο:  «Η αρχή της συνοδικότητας προϋποθέτει την αποδοχή των συνοδικών αποφάσεων από το πλήρωμα της Εκκλησίας. Γνωρίζουμε ότι στην ιστορία υπήρχαν σύνοδοι που διεκδικούσαν το καθεστώς των οικουμενικών. Μπορεί να αναφερθεί και η αποκαλούμενη «ληστρική σύνοδος» του 5ου αιώνα και η «ακέφαλη σύνοδος» εικονομάχων του 8ου αιώνα. Ωστόσο η εκκλησιαστική συνείδηση τις ακύρωσε. Και αν γίνουν απόπειρες επιβολής των πράξεων της Συνόδου της Κρήτης ως πανορθόδοξων και υποχρεωτικών για τον ορθόδοξο κόσμο, δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι υπάρχει και η φωνή του πληρώματος της Εκκλησίας, η οποία μπορεί να απορρίψει τις αποφάσεις που θα ληφθούν εκεί» (καθηγητής Β. Πετρουσκό - Μόσχα  17 Ιουνίου στο κέντρο Τύπου του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων «Russia Today») [romfea.gr].

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ