Εκκλησία

Πρωτοφανείς δηλώσεις Ιεραρχών: Δεν είναι παναίρεση ο Οικουμενισμός, παναίρεση είναι να αρνηθεί το ποίμνιο τους ποιμένες! Αν δεν ξέρεις κάτσε κάτω! (Βίντεο)

Το μαύρο άσπρο επιχείρησαν να κάνουν δύο Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφορικά με το μέγα ζήτημα του Οικουμενισμού πατώντας πάνω στην άγνοια και την αδυναμία παρουσίασης αντεπιχειρημάτων ενός εκ των παρευρισκομένων σε εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου.

“Για να πεις πως ο Οικουμενισμος είναι παναίρεση πρέπει να μου πεις πως το είπε η τάδε Σύνοδος”, απαντησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ σε πιστό που τον ρώτησε για τις συμπροσευχές και χαρακτήρισε “παναίρεση” τον Οικουμενισμό.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης της Μητρόπολης Κορίνθου, ο κ. Δανιήλ μάλιστα επιτέθηκε ενάντια στον πιστό που έκανε την ερώτηση, λέγοντάς του “αν δεν ξέρεις να το στηρίξεις μην κάνεις την ερώτηση. Κάτσε κάτω”.

Ο νεαρός δυστυχώς δεν επικαλέστηκε-γιατί προφανώς δεν είχε γνώση- τα λεγόμενα πολλών Άγιων Πατέρων που κατακεραυνώνουν τον οικουμενισμό και σιώπησε...

Όταν μόνο είπε πως υπάρχουν βίντεο στο διαδίκτυο με συμπροσευχές, ο Μητροπολίτης Δανιήλ του απάντησε πως “εγώ δεν χρησιμοποιώ το διαδίκτυο για να προστατέψω την ψυχή μου”!!!

Ο δε Μητροπολίτης Κορίνθου που πήρε το λόγο μετά είπε πως παναίρεση είναι “να αρνηθεί το ποίμνιο τους ποιμένες και τότε να μην έχομε καν Εκκλησία”!!!

Μίλησε δε για σχισματικές κινήσεις στο χώρο της Εκκλησίας και επανέλαβε πως “ο ποιμήν είναι ποιμήν και το πρόβατο πρόβατο”... Και τόνισε “να έχετε εμπιστοσύνη στους ποιμένες σας, στους Πατέρες σας

Όσοι θέλουν να χωριστούν από τον Επίσκοπο μπορούν να το κάνουν , αλλά αυτό γίνεται για δύο αιτίες: η κλίση σε προσωπική μετοχή ανηθικότητας και η αίρεση” τόνισε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Και είπε ακόμη πως υπάρχει σώμα στην Εκκλησία που κρίνει αν κάποιος είναι αιρετικός, όχι “όποτε του καπνίσει του καθενός”... όπως είπε!

Μας δένετε τα χέρια και τα πόδια. Δεν θέλετε ελεύθερη Εκκλησία και ζώσα, αλλά δεμένη σε συμφέροντα, στο διαδίκτυο και δεν ξέρω σε ποιον άλλο διάολο” εξερράγη λίγο πριν το τέλος...

Μάλλον κάποιοι κατά πως φαίνεται περνούν τους πιστούς όντως για... πρόβατα!

Δείτε ολόκληρο το βίντεο από το katihisis.blogspot.gr

https://www.youtube.com/watch?v=pJ3xyYRBo2Y

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ