Εκκλησία

Σχιζοφρένεια: Οι άθεοι ζητούν δίωξη Αμβρόσιου για την μήνυση κατά της παρέλασης ομοφυλοφίλων Θεσσαλονίκης

Τη δίωξη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου με αφορμή τη μήνυση του Ιεράρχη κατά των διοργανωτών της παρέλασης των ομοφυλοφίλων Θεσσαλονίκης για τη βλάσφημη αφίσα με τον Εσταυρωμένο ζητάει η Ένωση Αθέων.

Συγκεκριμένα σχολιάζει:

"Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Την για άλλη μια φορά απόδειξη πως ο επίσκοπος Αιγιαλίας είναι αληθινός αντιπρόσωπος της “θρησκείας της αγάπης” (Ο Χριστός όμως σιχαίνεται τους Σοδομίτες! Έστειλε φωτιά από τόν ουρανό και τους κατέκαυσε!);
Την επιβεβαίωση πως ισχύουν ακόμα διακρίσεις κατά συμπολιτών μας επειδή η Πολιτεία δεν έχει διαχωριστεί και επηρεάζεται από αυτή την “αγάπη”;

Το ότι ο άγιος πατέρας δεν πολυασχολήθηκε να επαληθεύσει την πραγματική αφίσα του Thessaloniki Pride;
Το ότι ακόμη κι αν η επίμαχη αφίσα με τον εσταυρωμένο ήταν η επίσημη θα αποτελούσε προϊόν καλλιτεχνικής έκφρασης που δεν είναι έγκλημα και προστατεύεται στα πολιτισμένα κράτη (εκτός από ελάχιστα που ακόμα έχουν απολιθωμένα άρθρα βλασφημίας στον ποινικό τους κώδικα).

Μια απορία: Γιατί ο επίσκοπος “ελπίζει ότι η Δικαιοσύνη θα αρθή στο ύψος των περιστάσεων”; Δεν είναι σίγουρος; Υπήρξε περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν όπου η Δικαιοσύνη δεν ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και αγνὀησε πραγματικά και αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα όπως παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου και κατάχρηση θρησκευτικού αξιώματος;"

amvrosios1Σύμφωνα με την Ένωση εν λόγω αφίσα, που προκάλεσε τη μήνυση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ωστόσο, δεν είναι η επίσημη αφίσα της διοργάνωσης του Thessaloniki Pride, αλλά μια αφίσα που δημιούργησε κάποιος ιδιώτης για τη διοργάνωση. Η επίσημη αφίσα είναι αυτή:

13406957_998842580222953_1766008532002711566_n

ekklisiaonline.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ