pagonis
Αθλητισμός

Ραφαήλ Παγώνης: Προκρίθηκε στον τελικό του U14 της Βαρκελώνης το παιδί - θαύμα του ελληνικού τένις

Έτοιμος για νέο τίτλο είναι ο  Ραφαήλ Παγώνης .

Το παιδί θαύμα του ελληνικού τένις εξασφάλισε την πρόκριση του για τον τελικό του τουρνουά U14 super category της Βαρκελώνης.

Ο νεαρός τενίστας αν και βρέθηκε πίσω με 0-2 και 1-3 στο 3ο σετ, στη συνέχεια κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά U14 super category της Βαρκελώνης.

Ο πρωταθλητή Ευρώπης και Νο1 στην κατάταξη της Tennis Europe στον ημιτελικό του Σαββάτου (4/10), κέρδισε με 6-2, 1-6, 6-4, τον Μαξ Λόριντσικ, ο οποίος είναι Νο6 του ταμπλό και αποτελεί έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Ο Παγώνης σημείωσε την 2η σερί νίκη του κόντρα στον Σλοβάκο τενίστα μέσα στην ίδια χρονιά, μετά τον τελικό του τουρνουά category 1 τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Παγώνης κατέκτησε το 1ο σετ με 6-2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Στο 2ο σετ ήταν η σειρά του 13χρονου τενίστας υπέπεσε σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει στον Λόριντσικ με 6-1 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Λόριντσικ προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 στο 3ο σετ, αλλά ο Παγώνης έβγαλε αντίδραση και κατέκτησε τα 5 από τα 6 τελευταία games, παίρνοντας τη νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (5/10).

Στον τελικό θα κοντραριστεί με τον Πορτογάλο, Φραντσίσκο Σαρντίνια, τον οποίον είχε κερδίσει τον περασμένο Ιούνιο στο Lexus Junior International Raynes Park στο Λονδίνο.

Ο Ραφαήλ Παγώνης έφτασε πριν από λίγους μήνες στον τελικό του Wimbledon U-14 και στη συνέχεια κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης στην κατηγορία του! 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσωτερική Ασφάλεια 0

Αποκαλύψεις για τη μυστική εισβολή Τούρκων με οπλισμό στον Έβρο: Πως η ελληνική αστυνομία κατάλαβε το σχέδιό τους - Η πορεία της υπόθεσης

Η σύλληψη 13 Τούρκων στον Έβρο με 147 πιστόλια και εξαρτήματα για κατασκευή μη ταυτοποιήσιμων όπλων μέσω 3D εκτύπωσης...