Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κλείσει από χθες εισιτήριο για το Final Four, αφού ηττήθηκε με 85-82 από την Αναντολού Εφές και πλέον θα τα δώσει όλα για την πρόκριση στο Άμπου Ντάμπι στο Game 5 που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη στο ΟΑΚΑ.
Πέρα από το αγωνιστικό, ωστόσο, το γεγονός που ξεχώρισε στο χθεσινό παιχνίδι της Πόλης, ήταν η αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά και από το γήπεδο λίγο πριν το φινάλε, δείχνοντας στους οπαδούς της τουρκικής ομάδας τα δύο ευρωπαϊκά που έχει κατακτήσει μαζί τους.
Ο Τούρκος προπονητής αντέδρασε έντονα, με αυτό τον τρόπο, στο ειρωνικό σύνθημα των οπαδών της Εφές που φώναζαν ρυθμικά: «Ergin Ataman mola alsana», δηλαδή «Εργκίν Αταμάν, πάρε τάιμ άουτ».
Ο Αταμάν δεν αποβλήθηκε, όμως καθώς αποχωρούσε είπε χαρακτηριστικά στους διαιτητές «Δεν νιώθω καλά» και γι' αυτό δεν μίλησε στη flash interview ούτε δήλωσε παρών στη συνέντευξη Τύπου. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο σύνθημα είναι αυτό που του φωνάζουν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ, όταν θέλουν να τον πικάρουν. Και αυτός ίσως να ήταν και ο λόγος που ο Αταμάν, απογοητεύτηκε κι επέλεξε να αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην συμπεριφορά των φιλάθλων της Εφές, στην οποία εργάστηκε συνολικά 10 χρόνια κατακτώντας 14 τίτλους σε Τουρκία και Ευρώπη.
Τον εμψύχωσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο
«Ντόπες» από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού δέχθηκε ο Εργκίν Αταμάν κατά την αποχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο Game 4 απέναντι στην Αναντολού Εφές, ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με 85-82 και η σειρά ισοφαρίστηκε.
Πλέον όλα θα κριθούν στο πέμπτο παιχνίδι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα παλέψει μπροστά στον κόσμο της για την πρόκριση στο Final Four στο Άμπου Ντάμπι.
Ασέβεια αυτό που έγινε, είπε ο Όσμαν για τον Αταμάν
Ο Τσέντι Όσμαν στις δηλώσεις του έδωσε το σύνθημα για το Game 5 στο ΟΑΚΑ και δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει τη δυσαρέσκειά του για όσα έγιναν προς το πρόσωπο του προπονητή του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Για τους λόγους της ήττας: «Δεν ξέρω πραγματικά, ήταν οι λεπτομέρειες. Θεωρώ πως παίξαμε αρκετά καλά. Προφανώς υπήρξαν στιγμές που κάναμε λάθη. Είχαμε ευκαιρία να νικήσουμε το παιχνίδι και ως επί το πλείστον παίξαμε καλά. Τώρα είναι στο 2-2 και είναι η ώρα να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Όλη τη σεζόν παλεύαμε για το πλεονέκτημα έδρας και τώρα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε και να νικήσουμε για το Final Four».
Για ότι έγινε με τον Αταμάν: «Εμένα με γιούχαραν και δε με νοιάζει, αλλά ό,τι έκαναν στον κόουτς Άταμαν ο οποίος έχει κερδίσει δύο τίτλους EuroLeague με την ομάδα, νομίζω πως ήταν ασέβεια προς το πρόσωπό του. Εμένα μπορούν να με γιουχάρουν, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά ήταν πολύ ασεβές αυτό που έκαναν στον κόουτς Άταμαν. Τι άλλο μπορώ να πω».
Για το τι έλεγε το κοινό στον προπονητή: «Είναι μεγάλη ιστορία. Ήταν μ@@@».