Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκε πρόβα τελετής έναρξης με 55 σκάφη στο Σηκουάνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

 Απομένουν 39 ημέρες πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι ενώ οι διοργανωτές επιταχύνουν τον ρυθμό των ετοιμασιών κάνοντας και τις απαραίτητες πρόβες.

Πενήντα πέντε σκάφη που επρόκειτο να υποδεχθούν τις αποστολές κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στο Σηκουάνα συμμετείχαν το πρωί της Δευτέρας (17.06.2024) σε μια πλήρη πρόβα στον ποταμό, 39 ημέρες πριν από την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού που θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι.

Αυτή η πρόβα, μεταξύ της γέφυρας Αούστερλιτς (Pont d’Austerlitz) και της γέφυρας Ιένα (Pont d’Iena), ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της υπερβολικής ροής του ποταμού εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών την άνοιξη.

Μια πρώτη πρόβα έγινε επίσης στις 17 Ιουλίου 2023, εκείνη τη φορά με περίπου σαράντα σκάφη.

«Το πρώτο συμπέρασμα της πρώτης δοκιμής, ήταν ξεκάθαρα ότι καθυστερήσαμε λίγα λεπτά», θυμάται ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής τελετών της οργανωτικής επιτροπής.

«Μάθαμε από αυτό, συνεχίζουμε να προπονούμαστε και σήμερα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο τηρήθηκε ο συγχρονισμός Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.» διαβεβαίωσε.

Τα σκάφη θα πρέπει να κάνουν χρόνο 45 λεπτά για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους. Πενήντα πέντε σκάφη λοιπόν ξεκίνησαν από τη γέφυρα Αούστερλίτς γύρω στις 6:30 (ώρα τοπική) το πρωί της Δευτέρας, η κυκλοφορία του Σηκουάνα είχε διακοπεί στις 4:30 π.μ. για αυτή τη δοκιμή.

«Το όλο θέμα στο οποίο προπονούμαστε είναι αυτό της χρονομέτρησης, είναι αυτό της ικανότητας των σκαφών φυσικά να πλέουν μαζί, αλλά πάνω απ’ όλα να διατηρούμε ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να μπορούμε να παρουσιάζουμε τις αντιπροσωπείες μας στο μέρος που το θέλουμε», εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής τελετών της οργανωτικής επιτροπής.

Στις 24 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί δοκιμασία ίδιας φύσης αλλά αυτή τη φορά και με τα 89 σκάφη. Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα αφορά τη ροή του Σηκουάνα, η οποία αυξάνεται με τις βροχοπτώσεις και κάνει την πλοήγηση πιο δύσκολη:

«Η ροή του ποταμού έχει πέσει αρκετά και αρκετά γρήγορα. Αρχίζουμε να είμαστε πολύ πιο κοντά στις συνθήκες που συνήθως παρατηρούνται τον Ιούλιο», εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πρόκειται να διεξαχθεί το βράδυ της 26ης Ιουλίου κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του ποταμού Σηκουάνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...