Αθλητισμός

ΑΕΚ: «Μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκέντρωση οπαδών πριν το ντέρμπι με Ολυμπιακό

Η ΕΛ.ΑΣ., όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της, απαγόρευσε τη συνάθροιση των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή, στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 15-5-2024 και ώρα 17:00’ σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας όπου διαμένει η αθλητική αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ, από φιλάθλους του ανωτέρω αθλητικού σωματείου, και από ώρα 08:00’ έως 21:00’ της 15-5-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με την ανωτέρω συνάθροιση καθώς και συνοδείας της αθλητικής αποστολής με μηχανοκίνητη πορεία προς το Γήπεδο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιοφώντος - Θεαγένους, Γρ. Θεολόγου - Αν. Δημητρίου - Τέας - Διοχάρους - Μιχαλακοπούλου - Λ. Βασ. Αλεξάνδρου.

Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου - Λ. Βασ. Σοφίας - Λ. Αμαλίας - Λ. Συγγρού - Λ. Ποσειδώνος.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και, αφετέρου, από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ